Skip to main content

Tesla-eierne kan tjene på ny avgift

Stein Hansens Tesla Model X kan bli titusenvis av kroner mer verdt som bruktbil.

Ett av forslagene i statsbudsjettet er ny avgift som vil ramme de aller tyngste og dyreste elbilene – og dermed spesielt Tesla Model X som kan bli 70.000 kroner dyrere. Men dermed kan også bruktprisen stige og dermed mindre prisfall for dem  som allerede eier denne biltypen.

– Du har sikkert rett i at det vil påvirke bruktprisen, men jeg tror ikke bruktbilprisen vil gå opp så mye som 70.000 kroner, sier Model X-eier Stein Hansen.

Han er innom Tesla-butikken på Rud, og mener at det er synd hvis denne avgiften kommer.

– Jeg hadde ikke kjøpt så dyr bil hvis den ikke var elektrisk. Jeg strakk meg veldig langt, og valgte minst mulig utstyr for å holde prisen nede. Hadde den kostet 70.000 kroner mer så tror jeg at det hadde blitt en annen bil, sier han.

Denne bilmodellen, som koster fra 750.000 kroner og oppover, er det registrert 374 eksemplarer av i Asker og Bærum til og med september i år.

LES OGSÅ: Jokermillionær skal kjøpe Tesla

– Treffer ikke

Tesla-eieren mener at det virker litt ensidig at de lager en avgift som tar akkurat disse bilene.

– Hvis man skal få Norge til å kjøre elektrisk, så er de jo for dyre allerede selv med avgifter. En familiebil bør jo ikke koste 800.000-900.000 kroner, påpeker han.

Hansen regner med at han hadde kjøpt en bil for halve prisen hvis det ikke var fordi han ville ha en elbil.

– De jeg kjenner som har Tesla, har også strukket seg langt for å kjøpe en elektrisk bil. Jeg tror ikke at de treffer hvis de ønsker at folk skal kjøre elektrisk, sier han.

Han skulle ønske at utvalget av elbiler var større.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.