Skip to main content

Terrorsiktedes familie takker det muslimske miljøet for omtanken

– Selv om familien er under et voldsomt trykk, så er det mitt inntrykk at de nå heldigvis er veldig opptatt av å ta vare på hverandre. Jeg opplever at de er sammen i den felles krisen og sorgen. Det at de evner dette er veldig bra, sier bistandsadvokat Vibeke Hein Bæra.

– Selv om familien er under et voldsomt trykk, så er det mitt inntrykk at de nå heldigvis er veldig opptatt av å ta vare på hverandre. Jeg opplever at de er sammen i den felles krisen og sorgen. Det at de evner dette er veldig bra, sier bistandsadvokat Vibeke Hein Bæra.

Foto: Terje Pedersen/Scanpix

Faren til draps- og terrorsiktede Philip Manshaus tar sterkt avstand fra hendelsen i moskeen på Skui, og takker det muslimske miljøet for omtanken som er vist.

– Det er nesten så man ikke kan forestille seg en slik krise som den som har rammet denne familien nå. De er selvsagt i sjokk, forteller Vibeke Hein Bæra til Budstikka.

Hun representerer faren til siktede Philip Manshaus og stefaren til stesøsteren hans, Johanne Zhangjia Ihle-Hansen (17), som ble funnet død hjemme i boligen på Eiksmarka lørdag.

– Selv om familien er under et voldsomt trykk, så er det mitt inntrykk at de nå heldigvis er veldig opptatt av å ta vare på hverandre. Jeg opplever at de er sammen i den felles krisen og sorgen. Det at de evner dette er veldig bra, legger Bæra til.

Siktedes familie takker det muslimske miljøet

Familien ved mor til avdøde og far til siktede er ifølge bistandsadvokaten blitt gjort kjent med at lederen i Islamsk Råd Norge, Abdirahman Diriye, har kondolert de pårørende i en uttalelse.

– Dette synes familien var svært hyggelig og de setter stor pris på det, forteller Bæra.

Familien ønsker følgende budskap bekjentgjort:

«Vår familie vil takke det muslimske miljøet for omtanken som er vist. Familien uttrykker sterk avstand fra hendelsen utført av et av våre familiemedlemmer og som har rammet oss så sterkt. Vi er lettet over det begrensede omfang det dog fikk for dem som befant seg i moskeen. Å bygge broer og gjensidig respekt føles som det eneste rette for oss.»

Forsvarte Behring Breivik

Vibeke Hein Bæra ble anmodet om å bistå familien på søndag. Skien-advokaten har tidligere forsvart Anders Behring Breivik i 22. juli-saken, sammen med advokat Geir Lippestad – og var bistandsadvokat i saken mot Christer Tromsdal.

– Tror du det er derfor du er blitt anmodet om å ta denne saken?

– Den eneste parallellen her er at politiet mandag utvidet siktelsen til også å gjelde en terrorhandling. Om det finnes andre fellestrekk har jeg ingen formening om.

– Har du vært i kontakt med familien så langt?

– Jeg har vært mye i kontakt med min klient via telefonmøter gjennom mandagen.

– Hva skjer videre nå?

– Jeg avventer å få tilsendt politidokumentene, noe jeg forventer å motta snarest mulig, sier Hein Bæra.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.