Skip to main content

Terje Voll vant Frivillighetsprisen i Bærum

Terje Voll ble tildelt Frivillighetsprisen i Bærum rådhus fredag ettermiddag. Her sammen med ordfører Lisbeth Hammer Krog.

FOTO: TRINE JØDAL

Terje Voll (74) har jobbet med frivillighet i 40 år. Fredag ble pensjonisten takket for innsatsen.

Fredag ble Frivillighetsprisen 2019 delt ut i rådhusets festsal. 

– Litt som i fjor, så går prisen til en person som vi lurer på om har flere timer til disposisjon enn resten av oss, sier juryens leder Frode Geitvik og fortsetter: – Han har i en årrekke vært aktiv innen idretten, blant annet Fossum, Bærums Skiklub og Haslum Idrettsforening. Han har hjulpet familier med småbarn gjennom Home Start og bidrar i tralletjenesten til Røde Kors på bo- og behandlingshjem. Han beskrives som en beskjeden hedersmann, bedre enn det kan det vel ikke bli. Så årets Frivillighetspris går til Terje Voll. 

Ydmyk prisvinner

– Det var veldig overraskende. Jeg visste ikke at jeg var nominert før for en uke siden, da de ringte fra kommunen og fortalte at jeg var én av tre nominerte, forteller Terje Voll.

– Hva tenker du om at du fikk prisen?

– Det finnes så veldig mange som gjør et enormt arbeid i frivillighetens navn, så jeg føler egentlig bare at jeg er en som representerer dem, fortsetter prisvinneren ydmykt.

Ved siden av idrett har frivillighet vært en stor del av livet til Terje Voll. I 40 år har han brettet opp ermene for å hjelpe dem som trenger det.

– Det er veldig mange i samfunnet vårt som trenger støtte. På et eller annet tidspunkt så trenger de aller fleste av oss litt hjelp innimellom, og da er det fint å gi litt tilbake når man har mulighet til det, sier Voll, som legger til at det meste av frivillighetsarbeidet er gjort i samarbeid med Civitan og de andre foreningene.

– Det har gitt meg veldig mye. Det gir nesten mer tilbake til en selv enn til dem man hjelper, sier han. 

Deles ut hvert år

Hvert år deles Frivillighetsprisen ut til en initiativrik person, lokal forening eller gruppe som med sine ideer og pågangsmot har bedret trivsel og livskvalitet for andre, samt bidratt til et mer åpent, aktivt og trygt samfunn. Hvert år oppfordrer Frivilligsentralen i Bærum kommune folk til å sende inn forslag til hvem som kan stikke av med prisen. I år var de tre nominerte Unni T. Hauge, flyktningguidene i Røde Kors og Terje Voll. 

I juryen sitter Frode Geitvik, Dag Egil Strømme, Anne Beathe Ryttersveen, Trond Elvestad og Jorunn Liodden. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.