Skip to main content

Telte de deg også?

1,2,3: Simen Hemstad var en av mange kommuneansatte som telte syklister i Bærum onsdag morgen.

348 syklister passerte Lysakerlokket i morgentimene onsdag. Hver eneste ble registrert.

I tidsrommet 07-09 onsdag morgen satt det kommuneansatte i gule jakker på 11 forskjellige steder i Bærum.

Alle hadde i oppdrag å registrere syklister. Hvor kom de fra? Hvor skulle de? Og hvor mange var de?

– Det gir oss en pekepinn på om det går opp eller ned med antallet syklister, sier veisjef Christian Strandenæs i Bærum kommune.

Hvis noen veier blir svært populære for syklister, vil kommunen prioritere sykkeltiltak her - eller be Statens vegvesen om å gjøre det samme på fylkesveier.

LES OGSÅ: Trøbbel for bysyklene

Telt siden 2010

Helt siden 2010 har Bærum kommune holdt én årlig sykkeltelling. Sånn omtrent på samme ukedag, samme dato og samme klokkeslett som årene før.

Denne onsdagen passerte det 348 syklister over Lysakerlokket, 441 syklister gjennom krysset Bærumsveien/Vollsveien og 272 syklister forbi Sandviksveien ved Thon-hotellet.

LES OGSÅ: – Bytt bil med sykkel

I tillegg hadde kommunen utplassert tellere blant annet ved Lakseberget i Sandvika, i Bjørnegårdsvingen, i krysset Brynsveien/Gamle Lommedalsvei og i Gamle Ringeriksvei/Griniveien.

– Hvor mange som sykler en bestemt dag, er avhengig av vær og temperatur. Vi snakker om å gå til innkjøp av noen egne sykkeltellere, slik som Statens vegvesen har langs Jarmyra, sier Strandenæs.

Han har ikke tilgang til tidligere års tall, ettersom kommunens sykkelansvarlige har permisjon.

LES OGSÅ: Dette er den nye sykkeltrenden

Flere på sykkel

Den faste telleren ved Jarmyra registrerte 93.532 forbipasserende syklister i 2014. Året etter var tallet oppe i 102.126.

– Det er et veldig stort fokus på sykkel i Bærum kommune for tiden, sier Strandenæs.

I dag er det ikke mer en rundt 4 prosent av Bærums 120.000 innbyggere som bruker sykkel daglig. Bærums-politikernes mål er at andelen skal opp til 10 prosent i 2020.

LES OGSÅ: Mener at de ble skremt til sykkelvelt

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.