Skip to main content

Telenor vil ikke si noe om årsaken til kabelbrudd

JOBBER: Telenors innleide mannskaper har jobbet på spreng det siste døgnet med å skjøte 288 fiberkabler.

To døgn etter at 288 fiberkabler ble ødelagt ved Tangen bro i Bærum ønsker Telenor fortsatt ikke å si noe om hva som gikk galt.

Onsdag formiddag stilte Budstikka spørsmål om hva som skjedde med fiberkablene, og hvorfor det gikk galt, til Telenor.

– Vi vet ikke med sikkerhet hva som har skjedd, da rivearbeidet har blitt gjort utenfor Telenors kontroll, sier Magnus Line, informasjonssjef for tv og bredbånd i Telenor.

– Nå er det straks to døgn siden hendelsen, det må vel bety at Telenor har en viss oversikt?

– Der må jeg be om litt tålmodighet. Nå er vi opptatt av å løse feilen slik at kundene får nett og tv tilbake, sier Magnus Line i Telenor.

Det er Isachsen Gruppen som er utførende entreprenør for Statens vegvesen i dette E16-prosjektet, men entreprenøren ønsker ikke å svare på spørsmål, men viser til Statens vegvesen.

Når det gjelder Kuttet nett og tv i 11.000 hjem viser Statens vegvesen til at det er Telenor sin kabel.

LES OGSÅ: Kablene flyttes til gangbroen

Ikke varslingsplikt

Nasjonal kommunikasjonsmyndighet er ikke formelt varslet om hendelsen, likevel har de en viss oversikt over det som har skjedd i Bærum.

– Varslingsplikten til oss på utfall er ved en viss størrelse. Her ligger Telenor under den grensen, sier Svein Scheie i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet.

Grensen går hvis 50 prosent av innbyggerne i en kommune med over 4.000 innbyggere, eller halvparten av innbyggerne i et tettsted på over 20.000 innbyggere, mister internett og mobil.

– Her er det ikke utfall av mobil, slik at innbyggerne har kunnet kontakte nødetater ved behov, sier Scheie.

LES OGSÅ: – Garantipakken virker ikke

– Skal det ikke være mulig å koble om infrastrukturen ved slike skader?

– Utbyggingen av fiber i Norge er ganske solid, og det er mange sammenkoblingsmuligheter. Det vanlige er at det er færre slike nærmere kundene, slik som her, sier Scheie.

– Har dere rutiner for å analysere denne typen uhell i ettertid?

– Vi tar med jevne mellomrom opp ulike hendelser. Det er ikke avgjort om dette vil bli gjort her. Det vi ser er at det er gjort rivingsarbeider uten at det har vært kontroll, sier Svein Scheie.

LES OGSÅ: Vil skjøte kabelen før mer bro-riving

Les flere artikler