Skip to main content

Telenor-suksess med spesialprogram for innvandrere

VELLYKKET INTRODUKSJON: Gjennom Telenor Open Mind Integration får fremmedkulturelle viktig innfør in arbeidslivets normer og muligheter i Norge. Her fra venstre: Umer Saleem, Waqas Ahmed, Berit Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge og Ingrid Ihme, direktør for Telenor Open Mind programmet. FOTO: MARIT HELLAND

Telenor-topp Berit Svendsen mener kulturelle forskjeller gjør spesialprogram for innvandrere nødvendig.

– Selv ville jeg aldri fått jobb i Pakistan, sier Svendsen, administrerende direktør i Telenor Norge.

– Her forleden leste jeg en artikkel som beskrev hvordan du burde og ikke burde kle deg på jobbintervjuer. Joggesko var blant annet ikke riktig. Når det er vanskelig for oss nordmenn å få alt dette riktig - tenk da hvor vanskelig dette er for folk fra en annen kultur, sier Svendsen.

Spesialprogram

Telenors toppsjef i Norge sa dette i telegigantens hovedkvarter på Fornebu tirsdag ettermiddag. Høyres stortingsrepresentanter Torbjørn Røe Isaksen og Afshan Rafiq var på besøk hos Telenor for å få en innføring i resultatene fra programmet Telenor Open Mind Integration. Dette er et program som gir høyt utdannede, første generasjonsinnvandrere fra utenfor Europa veiledning, motivasjon og tilpasset egenutvikling av egne ferdigheter forut for reell arbeidspraksis.

LES OGSÅ: Razzia hos Telenor

Ingen sjanse

– Disse hadde rett og slett ikke hatt en sjanse i en ordinær jobbprosess. Ikke på grunn av kvalifikasjoner, men fordi de er ukjente med hvordan de skal te seg i mer kulturelle sammenhenger, som eksempelvis på jobbintervju, sier direktør for Telenor Open Mind-programmet, Ingrid Ihme.

En nøkkelfaktor i programmet er individuell motivering, veiledning i arbeidslivets kultur og koder og fokus på egne kvalifikasjoner. Etter en åtte ukers introduksjonsperiode får deltakerne inntil ett års arbeidspraksis i Telenor. Målet er så enten fast ansettelse i Telenor eller i andre bedrifter.

Har søkt 15-20 jobber

Deltakerne kommer fra NAV Intro. Telenor lager en såkalt bestilling for hva slags utdanningsbakgrunn de ønsker at deltakerne skal ha, og så blir deltakerne valgt ut fra dette.

Budstikka møtte tirsdag Waqas Ahmed og Umer Saleem fra Pakistan. Elektroingeniørene hadde begge søkt mellom 15 0g 20 jobber uten resultat før de kom med i programmet. Nå er Ahmed ansatt i Telenor i prosjektet som bygger ut mobilt bredbånd, mens Saleem nå deltar i kull 4 i programmet som startet opp i oktober 2012.

– Det er ikke hyggelig å få avslag på avslag. Dette er et kjempebra og viktig program, og veldig hyggelige folk her i Telenor, uttrykker de to.

LES OGSÅ: Mister TV-kanaler

Gode erfaringer

Og erfaringene er gode.

– Siden starten i 2010 har allerede halvparten av deltakerne fått relevant, fast jobb eller startet egen virksomhet, sier Ihme.

Selv har Telenor ansatt tre stykker.

– Vi har hele tiden behov for kompetent arbeidskraft, og vi tror ikke vi får det gjennom bare å velge fra to tredjedeler av befolkningen. Vi vil velge blant alle, sier Svendsen.

Ta erfaringene med

Høyre-politikerne reagerte positivt på det de hørte tirsdag.

– Det er et bra program, der private bedrifter som Telenor går foran. Her har både stat og kommune mye å lære, mener Torbjørn Røe Isaksen.

Les flere økonomi- og boligsaker fra Budstikka.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.