Skip to main content

Telenor Arena-saken: Politikerne vil ha mer kunstgress

Bærums-politikerne ga Telenor Arena-eieren klar beskjed onsdag kveld: Det er ikke nok aktiviteter på kunstgress.

Nå skal planutvalget sjekke at andelen kunstgress-aktiviteter øker.

– Mange synes det er flott å gå til konserter. Mange synes det er fint at næringslivet har et sted å samle mange medarbeidere. Men i reguleringsplanen står det flerbruksarena med kunstgress, sa Bærums ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) i møtet onsdag.

Med det gikk Bærums-politikerne imot rådmannens innstilling i saken. Tidligere i april ble det klart at rådmannen i Bærum mener Telenor Arena oppfyller kravene i reguleringsplanen om idrett på gress etter at arenaeieren inngikk forpliktende avtaler med Norges Fotballforbund og Telenor.

– Disse er ikke formalisert hundre prosent. Vi ser frem til at disse operasjonaliseres, skal reguleringsbestemmelsene bli oppfylt. Per i dag har vi bare aktiviteter på kunstgress i januar og novembver. Men man har vilje, sa Hammer Krog.

Kan true med tvangsmulkt

Formannskapet uttrykte tilfredshet med at det nå er anskaffet kunstgress av FIFA-standard på Telenor Arena.

Imidlertid mener formannskapet at reguleringsbestemmelsens paragraf 9 ikke er oppfylt, og ber dermed planutvalget om videre oppfølging av saken.

Det betyr at planutvalget kan be kommuneadministrasjonen gi arenaeieren skriftlig pålegg om å oppfylle reguleringsbestemmelsene. Slike pålegg følges gjerne opp av trusler om bøter (tvangsmulkt).

Etter to år med brevveksling og mange mediaoppslag, betyr dette at det nå kan bli en åpen konflikt mellom kommune og arena-eieren Euforum AS.

LES OGSÅ: Her kan du lese de viktigste Telenor Arena-dokumentene

På forhånd var det tre mulige utfall:

  • Politikerne kunne si ja og dermed godkjenne den nåværende driften på arenaen.
  • Politikerne kunne si nei, og saken ville dermed bli sendt videre til planutvalget i Bærum.
  • Politikerne kunne si "tja" hvis de fortsatt var i tvil og ønsket å hente inn enda mer informasjon.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.