Skip to main content

Telefonmøte i dag: Manshaus-saken går som planlagt

Philip Manshaus (22) fotografert under et fengslingsmøte i Oslo tingrett. Straffesaken etter drapet og moskeangrepet starter i Asker og Bærum tingrett 7. mai. 

Foto: KARL BRAANAAS

Koronakrisen setter foreløpig ingen stopper for rettssaken mot Philip Manshaus (22). 

Det er foreløpig ikke aktuelt å utsette straffesaken mot den draps- og terrortiltalte 22-åringen fra Eiksmarka. Det opplyser statsadvokat Johan Øverberg ved Oslo statsadvokatembeter i en tekstmelding til Budstikka. 

Partene hadde et telefonmøte i forbindelse med straffesaken mandag, for å planlegge rettssaken som skal starte 7. mai i Asker og Bærum tingrett.

De siste ukene har saksavviklingen i Asker og Bærum tingrett vært meget begrenset.

Nekter straffskyld 

22-åringen fra Eiksmarka er tiltalt for drap på stesøsteren Johanne Zhangjia Ihle-Hansen (17) og for terrorhandling ved drapsforsøk i Al-Noor Islamic Centre på Skui 10. august i fjor. Han erkjenner handlingene, men nekter straffskyld.

Formålet med mandagens telefonmøte var å avklare praktiske omstendigheter rundt hovedforhandlingen, slik at den i størst mulig grad kan gjennomføres uten avbrudd og konsentreres om temaer som er sentrale for å vurdere skyld- og straffespørsmålet.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.