Skip to main content

Teknodag for jenter på Bleiker

TEKNOTIME: Miriam Malmberg (t.v.) og Klaudia Tyburczy på Bleiker- besøk i går. FOTO: KARL BRAANAAS

Tre jenter og 140 gutter. Det er status på de mannsdominerte yrkesfagene på Bleiker videregående skole. Det ønsker skolen å gjøre noe med.

12 jenter fra 10.-trinn møtte opp til «Teknodag for jenter» ved Bleiker videregående skole i Asker fredag formiddag – en dag særlig beregnet på jenter som er nysgjerrige på teknologiske yrkesfag når de nå skal søke videregående skole innen 1. mars.

Jentene fikk være med i timer blant annet på elektro og industriell produksjon.

– Jeg har tenkt å søke elektro og har lurt på hvordan timene egentlig er. Nå som jeg har fått prøvd meg i praksis, er jeg helt sikker på at elektro kommer til å bli førstevalget mitt, sier Miriam Malmberg (15), 10.-klassing ved Solvang ungdomsskole. Hun er særlig interessert i programmering og datamaskiner.

LES OGSÅ: For få velger yrkesfagene

– Håper flere jenter vil søke

– Hvorfor tror du at så få jenter velger disse fagene?

– Jeg tror det handler mye om fordommer, jeg tror ikke gutter er flinkere enn jenter til dette.

– Hva om du blir eneste jente i klassen?

– Jeg tror ikke det blir så ille, jeg trives godt sammen med kompiser. Kanskje det blir mindre drama her enn i klasser med flertall av jenter? Men jeg håper flere jenter kommer til søke seg hit fremover, blanding er best, sier Miriam.

Ber om mer utradisjonelle valg

Det er Bleiker-rektor Per Erik Skjelbred helt enig i.

– Det er unektelig en stor overvekt av gutter ved de teknologiske fagene våre – vi ønsker å skape et miljø også for jenter her. Vi håper denne dagen vil motivere flere jenter til å velge litt mer utradisjonelt, sier Skjelbred.

LES OGSÅ: 10.klassinger livredde for å velge feil

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.