Skip to main content

Tehuset i Vollen

HJEMMEKOSELIG: Familien er opptatt av at det skal være trivelig å komme inn døren ho Little England Tea Rooms i Vollen.

Familien Lyche tenkte at det var nå eller aldri – og åpnet Little England Tea Rooms i Vollen.

Den gamle skysstasjonen i Vollen har fått en real restaurering. Huset er nok mest kjent som Arnt Myhres krambu, hvor kjøpmann Arnt Myhre og familien drev kolonial fra 1934 til 1971.

I dag har familien Lyche tatt over. Henning, kona Kjersti, som er britisk, og barna Sebastian og Kathinka, som begge studerer i London. Med andre ord, noen veteraner når det kommer til tedrikking.

– Vi har alltid hatt en drøm om å åpne et tehus, sier Kjersti.

– Sier de ikke så at det er det du ikke har gjort du angrer på når du blir gammel? Da vi fant dette huset, tenkte vi at nå prøver vi før vi blir for gamle.

Hjemmekoselig

I første etasje har de revet vegger og innredet slik at det skal «føles som om du kommer inn i stua til en familie». I andre etasje har de innredet en liten leilighet, hvor de trives så godt at de vurderer å melde flytting fra huset i Hurum, og bruke det som hytte og bo heltid i Vollen.

High tea, Cream Tea, English Breakfast. De serverer 17 forskjellige typer te. Det meste av maten lager de selv. Resten er fra Kanel bakeri.

– Vi lager mye av maten på bestilling, så det kan bli litt ventetid, men vi vil at det skal føles litt som om å komme hjem til noen. Alt trenger ikke å være så proft, sier Henning.

Lav terskel

– Jeg har lagt merke til at terskelen for å komme i prat med menneskene på nabobordet er nokså lav her inne. Det tror jeg har med den «hjemlige» stemningen å gjøre, sier Sebastian.

Innerst i et hjørne har de innredet et Amundsen-hjørne, med bilder av eventyrfaren, hvor man kan sitte i påvente av skipet Mauds returnering til Vollen.

– Vi har forsøkt å beholde litt av skipsstuestilen.

Ispedd det britiske. De har blant annet et autentisk britisk toalett. Huset står på C-listen til Riksantikvaren. De kjøpte huset i oktober 2011 og brukte to år på å sette det i stand. 27. juli i år åpnet tehuset.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.