Skip to main content

Tangentduo i Holmen kirke

Wolfgang Plagge gjestet Homen kirke og spilte duo med organist Merilyn Brattskar.
Wolfgang Plagge gjestet Homen kirke og spilte duo med organist Merilyn Brattskar.

For første gang ble det spilt duo mellom orgel og piano i Holmen kirke.

Anledningen var feiring av det nye orgelet. . Den velkjente pianisten Wolfgang Plagge og Holmen-organist Marilyn Brattskar spilte sammen under innvielsen av det nye orgelet i kirken. Med toner fra Widor og Demarest trollbant de to pianistene publikum.

–Drømmende

– Det var en fantastisk forestilling. Jeg har aldri hørt piano og orgel spille sammen før, men det ble en positiv opplevelse. De utfylte hverandre så godt at det nesten hørtes ut som det var et instrument, forklarer Ellen Puntervold Langhelle fra Holmen.

Datteren Victoria var også imponert over duoen.

- Jeg likte spesielt de partiene der klaveret kom sterkt frem. Jeg ble nesten litt drømmende, forklarer Victoria (17)

Trengte nytt

-Det er fem år siden arbeidet for et nytt orgel startet. Det opprinnelige instrumentet ble bygget av de resterende midlene da kirken sto ferdig. I de senere år har orgelet ikke stått til forventningene.


Det var aldri et dyrt orgel. Da vi opplevde tekniske problemer de siste årene, ble det viktig å få et nytt. Det nye sto ferdig i september, og det er det vi feirer i dag, forklarer Marilyn Brattskar, organist i Holmen kirke.

Orgel-konserten er an av mange som gjennomføres i år. Som en feiring av det nye instrumentet har Brattskar satt sammen et program med en konsert hver måned. Neste forestilling er med «Vestregionens Ungdomssymfonikere» 25. mars. 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.