Skip to main content

Tandberg utvider på Dikemark

SYKEPLEIERSKOLE: Slik ser Tandberg Einendom den fremtidige boligblokka som var sykepleierskole. ILL. TANDBERG EIENDOM AS

Eiendomsselskapet Tandberg Eiendom er allerede inne på Dikemark-området, og utvider.

Eiendomsselskapet kjøpte Dyringveien 7-23, 43–59 og 27–33 i 2010 og bygde om 18 rekkehus med 48 personalhybler til 24 leiligheter i 2012. Disse er nå solgt og innflyttet.

Nylig kjøpte selskapet også Dyringveien 61–63 for å gjøre lignende rehabiliteringer i personalboligene der.

I 2013 kjøpte Tandberg også den gamle sykepleierskolen med tilhørende hybelbygg på området.

– I løpet av våren vil vi legge ut totalentreprisen på anbud og forhåpentligvis sette i ombyggingen i løpet av året. Det vil gi plass til 34 leiligheter og 17 boliger i rekkehus, forteller Gudbrand Tandberg.

LES OGSÅ: Slik skal Dikemark bli et sentrum i Asker

Rimelige boliger

De tidligere personalboligene fra 1960-tallet i Dyringveien og Villaveien 17 – 27, restaurert og solgt i 2009, er selv etter ombyggingene blant Askers rimeligste boliger.

Når Tandberg har kunnet kjøpe opp og utvikle disse områdene skyldes det at de ikke ligger inne i selve sykehusområdet som regnes som én eiendom med eget gårds og bruksnummer.

Oslo universitetssykehus, som eier byggene der, har ønsket å kunne dele området opp, noe Asker kommune som reguleringsmyndighet har satt en stopper for.

Da selskapet etablerte seg på Dikemark i Dyringveien la Tandberg-brødrene ikke skjul på at de var interessert i større deler av området.

Dette bekrefter Gudbrand Tandberg i dag.

– Vi er på kjøper’n skulle det dukke opp interessante objekter i området.

Tandberg Eiendom er også sentrale når et av Askers andre lokalsentrene skal bygges opp. Selskapet står for byggingen av nye Heggedal sentrum.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.