Skip to main content

Synger om tapt kjærlighet

KULTURLIV: Hele livet handler om kultur for Lisette Askø (28) fra Heggedal, enten det er teater, film, som modell eller å skrive og komponere egen låt om kjærlighet. FOTO: SIMEN DIESERUD THORNQUIST
KULTURLIV: Hele livet handler om kultur for Lisette Askø (28) fra Heggedal, enten det er teater, film, som modell eller å skrive og komponere egen låt om kjærlighet. FOTO: SIMEN DIESERUD THORNQUIST

Teigen og Skorgan har gjort det her hjemme. Rybak over hele verden. Nå også Lisette Askø (28) fra Heggedal. Skrevet sang om tapt kjærlighet.

For litt over ett år siden flyttet Lisette Askø til Heggedal fra Åros. Slik kom hun litt nærmere Asker sentrum og Oslo. Men samtidig ikke så langt hjemmefra. Måten hun lever på er også slik hun vokste opp. Hun må bare være kreativ - jobbe med kultur, synge, være skuespiller, modell og lede sitt eget lille amatørteater.

Nylig var det Mikkel Gaup som var hennes motspiller da Lisettes mor produserte Midtsommernattsdrøm av William Shakespeare på Spiraltoppen i Drammen. Moren synger også selv, er skuespiller, jobber som regissør og produsent, og hennes far både spiller gitar og komponerer.

- Jeg har vel ikke hatt store valget. Det er hva jeg har drevet med siden jeg begynte å gå, sier hun med et stort smil.

God som død

Litt modell og reklamefilm har Askøy også fått med seg. Likeså noen kortfilmer. I de fleste scener ender det med at hun spiller død.

- De sier at jeg er god til det, å holde pusten og se veldig død ut, forteller hun svært så levende der hun sitter.

- Men jeg er for gammel og litt for stor, til å satse på en modellkarriere, sier hun, og lever helt greit med det.

Like fullt er hun en av hovedmodellene når Nikita skal vise hårmoten denne høsten. Da vil du finne henne hårfin på plakater i frisørsalonger over hele landet.

Ble dumpet

Og så er hun klar med sin første plate, en sang og melodi som hun skrev i desember, etter at kjæresten dumpet henne. I mai var hun i studio å spilte inn "Just Another Lovesong". Den er alt spilt på en rekke mindre radiostasjoner, nå håper hun den skal komme gjennom nåløyet i mer landsdekkende kanaler også.

- Jeg tar det som det kommer. Jeg vet det er mye jobb, og en del tilfeldigheter som må klaffe for at det skal gå veien, men jeg måtte bare lage denne sangen å få gitt den ut.

- Med en slik kjærlighetserklæring kom kjæresten løpende tilbake?

- Ja, han gjorde faktisk det. Men noe var borte, vi passet ikke lengre sammen, så vi avviklet det sammen. I dag er vi bare gode venner.

Barnehagen betaler

Men det koster å i ut egen skive og satse på en kreativ tilværelse.

- Hvordan finansierer du det?

- Til daglig jobber jeg i Santa Monica Barnehage på Båtstø, så det er der det meste av pengene kommer fra. Siden hun trakterer både gitar og piano, blir det daglig små huskonserter der. Noe de små tilhørerne ikke har det minste imot. Og som om ikke det skulle være nok, har hun de siste syv årene drevet Åringen Amatørteater på Åros. Hvert år setter de opp en egen juleforestilling. Teaterkurs holder hun også.

- Ikke mye ledig tid i livet dit?

- Jeg trives så godt med det jeg driver med, så det gir bare masse energi, sier Askø.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.