Fredagens etappe er nok den enkleste. Da nøyer deltagerne seg med å rulle ned fra Rikshospitalet i Oslo til fergekaien i Oslo sentrum.

LES OGSÅ: Mann (75) skulle sykle til Hokksund – på E18

Men etter ankomst Kiel venter syv harde dagsetapper på asfalt, grus og brostein over totalt 1.200 kilometer frem til Paris.

– Vi har trent mye spinning inne i vinter, og nå i vår på landevei på egen hånd og i gruppen. Mange har også deltatt i diverse ritt, som Lillehammer-Oslo på Styrkeprøven, forteller en av syklistene, Bjørn Blomstrand (55) fra Jar.

Flere var dessuten i vinter på treningsleir på Fuerteventura. Arrangøren forventer at hver deltager har trent minst 2.500 km på sykkel før start.

LES OGSÅ: Håkon (7) syklet fra Haslum til Sandefjord

Over 1 million kroner

Til sammen deltar om lag 1.450 syklister fra Team Rynkeby fordelt på 32 lag fra fem land (Sverige, Danmark, Finland, Færøyene og Norge).

Går alt som det skal, sykler samtlige sammen inn til Paris fredag 10. juli.

LES OGSÅ: Nytt skilt skal dempe konfliktnivået

Det er også med 350 hjelpere for å få gjennomført rittet.

Målet, i tillegg til å fullføre slitet på sykkelsetet, er å skape blest om, og samle inn mest mulig penger til Barnekreftforeningen.

 

Innsamlingen startet allerede sist høst, og gjengen har til nå fått inn drøyt 1,1 millioner kroner. De har dermed allerede slått forrige års resultat på 1.042.000 kroner.

Dette er 14. gang dette veldedighetsrittet arrangeres, og totalt er det gjennom årene kommet inn over 100 millioner kroner.

Deltagerne

De øvrige fra Asker og Bærum er: Lasse Haugland (35) fra Lommedalen, Kjersti Johanne Ihle (47) fra Billingstad, Lars Lidström (49) fra Haslum, Marianne Fugløy Lidström (51) fra Haslum, Inge Nævra (39) fra Haslum og Øystein Wee (39) fra Haslum.

Nævra har vært med før og er kaptein på årets lag, mens de øvrige er debutanter.