Solen strålte, og heggedølingene jublet da Trans’matorn sykkelpark åpnet i slutten av august i fjor. Da hadde parken vært under planlegging og bygging i halvannet år.

Nå er parken med i kåringen av «Norges beste uterom». Kåringen finner sted i Telenor Arena på Fornebu 20. april.

LES OGSÅ: Himmelnær åpning av Heggedals nye stolthet

Alle uterom, små og store, bygget av kommunene i løpet av de fem siste årene kan delta i konkurransen.

– Vi er glade for å bli nominert. Parken er godt besøkt og den fungerer veldig bra, sier prosjektleder for parken i Asker kommune, Mari Gabrielsen.

Det konkurreres i to klasser – en for byområder og en for tettsteder og friområder. Konkurransen arrangeres av KS Bedrift og Norsk Kommunalteknisk forening (NKF) i samarbeid med NAML (Norske anleggsgartnere og landskapsentreprenører). Den første kåringen av Norges beste uterom fant sted i 2005.

LES OGSÅ: Kan få helt ny sykkelvei langs Gjellumvannet

Åpnet i fjor

Budstikka har i flere artikler omtalt den nye sykkelparken, som ligger i Kloppedalen mellom Heggedal skole og området med sentrumstomten. Sykkelparken er åpen for alle, og skal også brukes til organisert sykkelopplæring gjennom skolene. I vinterhalvåret brukes deler av parken som skøytebane.

Sykkeparken har bl.a. hopp, krappe og doserte svinger og såkalt rock garden (steiner man kan kjøre over), samt en egen runde for terrengsykling. Nedre del har trafikklys og muligheten til å simulere trafikksituasjoner.

LES OGSÅ: Her skal «alle» få sykkelopplæring