Skip to main content

Sykehus-barn fikk "rulle" med russen

Populært besøk: Nadderud-russ Kristine Rusten gir Sara Undebakke Schweitz (9) en god klem. Sara har gitt henne en bok hvor barn med epilepsi og deres søsken forteller. Etterpå får Sara og de andre barna komme inn i den store bussen, og Sara fikk mange russekort. ALLE FOTO: KARL BRAANAAS

Da barna ikke kunne komme til russen, kom russen til barna. Gleden var stor på Spesialsykehuset for epilepsi i går.

«Er det noen russ med buss som kunne tenke seg å besøke vår barneavdeling»? Omtrent slik lød etterlysningen fra Tor Arne Holmseth på Facebook mandag.

Holmseth er fritidsleder på Spesialsykehuset for epilepsi, og når det nærmer seg 17. mai, banker hjertet hans spesielt for barna som ikke får oppleve det samme som andre, friske barn.

– Derfor har jeg sørget for å få russ hit før 17. mai hvert år i de 35 årene jeg har vært her, sier Holmseth.

Barnas egne historier

Responsen lot ikke vente på seg, og klokken 16 rullet Nadderudbussen Coney Island inn for full musikk foran inngangen til barneavdelingen. Der sto barna spente og ventet.

– Vi skal gi russen en bok hvor barn forteller om epilepsi, sier Leon (9). Og da ungdommene kom ut av bussen, løp barna frem med en bøkene. Tilbake fikk de gode klemmer.

LES OGSÅ: Kronprinsparet "rullet" med Nesbru-bussen

– Jeg har gått på Løkeberg skole, så jeg er godt kjent med sykehuset. Når barna her ikke har mulighet til å komme ut og møte russen, er det fint for oss å komme hit i stedet. Så får de komme inn i bussen og se hvordan det er, sier Kristine Rusten fra Nadderud.

Sara Undebakke Schweitz (9) og Malin Samuelsen Horsholt (7) lar seg ikke be to ganger. Kjapt klyver de opp trinnene inn i den mørke russebussen.

– Her var det fint, erklærer jentene mens de teller russekort.

LES OGSÅ: Russen "ruller" med mor og far

– Fortjener positiv omtale

Russepresident Jørgen Holmseth er også med. Det må han jo, siden Tor Arne er onkelen hans. Jørgen har vært her mange ganger.

– Vi vil gjerne bevise at vi ikke er så ille som det man skal ha det til. Vi kan gjøre ordentlige ting som dette også, sier Jørgen.

Bussens sjåfør, Ingolf Nørgaard (44) ha kjørt russebuss i flere år. Han synes det er leit at russen får så mye kritikk.

– De er jo så snille. Dette kullet er faktisk roligere og ryddigere enn de foregående, så de fortjener litt positiv omtale, sier han.

LES OGSÅ: Politiet skryter av russen

Tor Arne Holmseth forteller at responsen på etterlysningen på Facebook har vært overveldende.

– Tidligere i dag hadde vi fire jenter fra Nesbru på besøk. Det var veldig populært. De var innom telemetri-avdelingen, som er der man måler hjernevirksomheten mens pasienten observeres. Der var det en 14-åring som satt på fjerde døgnet. Gjett om han var glad for besøket, sier Holmseth.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.