Skip to main content

SV-er får ikke fritak fra kommunestyret

PÅ FLYTTEFOT: Joel Ene (t.h.) flytter til Nannestad, Edward W. Bjørnson (t.v.) flytter til Tromsø og Petter Hauge-Corneliussen flytter til Bergen. Dermed må 3. vara Mona Engebretsen (t.h.) møte i kommunestyret resten av perioden.

Tidspress er ikke gyldig grunn til å fritas fra folkevalgte verv. Dermed må SVs Mona Engebretsen representere SV i Asker kommunestyre resten av perioden.

SVs eneste representant i Asker kommunestyre, Joel Ene, har meldt flytting til Nannestad og kan ikke lenger ha verv i Asker.

Da skulle egentlig 1. vara Edward W. Bjørnson rykke opp på fast plass, men han har allerede fått fritak fordi han har flyttet til Tromsø. Nå har også 2. vara Petter Hauge-Corneliussen søkt om fritak på grunn av studier i Bergen. Det har han fått.

– Følger loven

Verre er det med 3. vara, Mona Engebretsen fra Vettre. Hun søkte også om fritak, med begrunnelse at hun ikke har tid. Tirsdag avviste formannskapet søknaden.

– Ifølge loven er det ikke tilstrekkelig grunnlag for fritak, og vi pleier å følge loven, sa ordfører Lene Conradi.

Ingen hadde innvendinger mot dette, og formannskapet vil dermed be i innstillingen kommunestyret avvise søknaden om fritak.

– Svært usannsynlig

Mona Engebretsen forklarer at hun har flere tillitsverv i Holmen Hockey, hvor hun blant annet sitter i styret.

– Dette er verv som tar mye tid, og som jeg ikke hadde da jeg stilte som kandidat for fire år siden. Det fremsto svært usannsynlig at jeg, som fjerde vara, skulle komme i en situasjon hvor jeg måtte møte fast i kommunestyret, sier hun.

Engebretsen sier hun tar kommunestyrets beslutning til etterretning.

– Personlig mener jeg annet frivillig arbeid kunne kvalifisere som fritaksgrunn, men jeg forstår at politikerne må forholde seg til regelverket, sier hun.

På 14. plass

Engebretsen understreker at hun fremdeles er partimedlem, men at hun ikke har anledning til å være så aktiv.

– For partiet hadde det vært bedre om Janne (Grøttumsbråten, leder Asker SV og 2.-kandidat til kommunevalget, red.anm.) trådte inn i stedet for meg. Hun er mer orientert om lokalpolitikken, mener Engebretsen.

Foran høstens kommunevalg står Mona Engebretsen oppført på 14. plass på partiets liste.

I formannskapet minnet Lene Conradi om at representantene har adgang til å melde forfall, hvis man har gyldig grunn. Da blir i så fall en vara tilkalt, og 4. vara på SVs liste er nettopp Janne Grøttumsbråten.

LES MER: «Ingen» vil representere SV i Asker

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.