Skip to main content

Susanne går igjen

BEDRING: Susanne Auke har såvidt begynt å gå på Sunnaas sykehus. FOTO: PRIVAT
BEDRING: Susanne Auke har såvidt begynt å gå på Sunnaas sykehus. FOTO: PRIVAT

Susanne Auke (13), som ble slept 4 kilometer under en bil, kjemper seg tilbake til livet på Sunnaas sykehus.

- Hun leser bøker, ser på tv, ringer i telefonen med venninner og chatter på pc-en. Hun kan også gå noe med skinner, sier onkelen hennes, Svein Auke til VG

Etter å ha fått omfattende behandling, med blant annet flere hudtransplantasjoner ved brannskadeavdelingen på Haukeland Universitetssykehus, ble den 13 år gamle jenta sendt til Sunnaas sykehus for å trene seg opp.

Familien har fått beskjed om at det er en lang vei med opptrening igjen før Susanne kan få et normalt liv.

- Det er umulig å si hvor lang tid det vil ta. Det er muskler som må trenes opp, og nervebaner må bli i orden, sier Auke til VG.

Klamret seg fast

Det var på vei hjem fra siste skoledag 18. juni at Susanne Auke ble påkjørt av en lastebil, ble hengende under denne, før hun falt av, for så å bli hengende fast under personbilen som kom bak.

Susanne har fortalt at hun holdt seg fast under lastebilen et stykke, før hun glapp eller valgte å slippe taket.

Etter at hun havnet under personbilen, husker Susanne svært lite.

Etter den fire kilometer lange turen, ble Susanne liggende under bilen i 40 minutter før ambulanse og politi ble tilkalt.

- Den polske kvinnens forklaring er at hun har vært i sjokk, men hva som skjedde i dette tidsrommet er noe vi fortsatt er interessert i å finne ut av, sier Sørensen, som tidligere har uttalt at tiden kvinnen unnlot å melde fra, kan bli straffeskjerpende.

Begge sjåførene er siktet for brudd på veitrafikkloven for å ha vist uaktsomhet i trafikken, men politiet avviser ikke at siktelsene kan bli utvidet.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.