Skip to main content

Susanne ble slept under bilen i 4,4 kilometer

SLEPT UNDER BIL: Den 29 år gamle tiltalte kvinnen forklarer seg i Drammen tingrett mandag. Det var under denne bilen at Susanne Auke satt fastklemt i over 4 kilometer, fra Røyken til Asker. FOTO: HAKOM HOLTAN
SLEPT UNDER BIL: Den 29 år gamle tiltalte kvinnen forklarer seg i Drammen tingrett mandag. Det var under denne bilen at Susanne Auke satt fastklemt i over 4 kilometer, fra Røyken til Asker. FOTO: HAKOM HOLTAN

I 4,4 kilometer ble Susanne Auke dratt under en bil. I dag går den 29-årige kvinnen som kjørte bilen, gjennom det hun opplevde i Drammen tingrett.

Hun er tiltalt for uaktsom grov legemsbeskadigelse med motorvogn.

Del på Facebook

Det var den 18. juni 2009 at den 13 år gamle jenta fra Slemmestad i Røyken først ble overkjørt av en lastebil. Deretter ble hun overkjørt av tiltaltes bil. Hun ble hengende under bilen i hele fire kilometer, fra Røyken til Asker.

Den 29 år gamle kvinnen fra Asker forklarer seg i Drammen tingrett mandag. Susanne Auke er i dag 15 år.

Les også: Trodde påkjørt jente var presenning


Kvinnen sier hun ikke skjønte at traileren foran hadde kjørt på en person.

– Bilene begynte å kjøre igjen, og jeg kjente at min bil kjørte over noe. Jeg så i speilet for å sjekke om noe lå igjen bak meg, men så ingenting. Jeg la merke til at en annen bil kjørte bak meg. Jeg trodde at det kanskje var et større hull i veibanen og fortsatte å kjøre normalt, forklarte kvinnen, ifølge VG Nett.

- Bilen kjørte som vanlig, og jeg merket ingen motstand, fortalte hun.

Husker ikke

Da kvinnen kom hjem til boligen i Asker, oppdagen hun først at det satt fast en sko under bilen.

– Jeg så det var en sko som stakk frem under bilen. Jeg fikk panikk og visste ikke hva som lå under der. Det falt meg inn at det kunne være en person under bilen min, men jeg skjønte ikke hvordan den personen kunne ha havnet der. Jeg begynte å skrike og fikk panikk. Ærlig talt så husker jeg ikke om jeg tenkte noe i det hele tatt, for sjokket var så stort, forklarer kvinnen i Drammen tingrett, ifølge VG Nett.

Les også: Susanne går igjen

Ringte mannen

Men hun ringte ikke politiet. I stede ringte hun mannen sin.

– Det første jeg tenkte på var å ringe mannen min. Jeg visste at han ville være i stand til å gjøre noe med det. Han begynte å roe meg ned. Jeg skrek noe forferdelig og ba ham ringe politiet. Han prøvde å berolige meg og prøvde å fortelle at det ikke var sikkert det var et menneske, forklarte kvinnen.

Tok piller

Etter å ha ringt mannen, tok hun fire beroligende tabletter. Hun fortsatt å prate med mannen på telefonen.

– Han holdt linjen hele tiden og snakket med meg. Jeg husker jeg lå på gulvet hjemme i leiligheten da han svingte inn på parkeringsplassen ved huset. Da han nærmet seg huset sa han «Å, Herregud!» i telefonen, skriver VG Nett.

Ektemannen oppdaget jenta som satt fast under bilen.

Han la et pledd over henne, og etter en stund kom også ambulansen til stede.
Kvinnen som er tiltalt har erkjent delvis straffeskyld.

Les også: Politifolkene som fant Susanne snakker ut

Susanne Auke ble alvorlig skadet, men har klart seg mirakuløst bra. Hun får fortsatt behandling etter skadene.

Susanne Auke skal vitne i saken tirsdag. Saken vil trolig fortsett helt til torsdag.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.