Skip to main content

Strømmen er tilbake i Asker

MØRKT: Strømbruddet ble meldt like før klokken 05. To timer senere var strømmen på vei tilbake hos flere kunder, men ingen kunne gi svar på når alle kan regne med å ha fått igjen strømmen.

En trafobrann i Røyken i 05-tiden onsdag morgen gjør at strømmen og vannet ble borte i store deler av Asker kommune. Over 12.000 strømkunder har vært rammet.

Siste kunde fikk strømmen tilbake 09.40, opplyser Morten Schau i Hafslund Nett ved 10.30-tiden onsdag.

– Jeg kjenner ikke bakgrunnen for brannen, men det har brent i en liten komponent. Vi har koblet rundt denne, og strømmen er på vei tilbake i store deler av Røyken og Hurum, i tillegg til Asker, sier beredskapsleder Trond Eriksen i Glitre energi klokken 06.25 onsdag morgen.

– Jeg er ikke helt sikker på hvor mye som kommer inn igjen på nettet når, men det virker å ha gått bedre enn først antatt – så det bør ikke ta alt for lang tid før strømmen er tilbake hos alle, sier Eriksen.

Det er Glitre energi som er hovedleverandør av strøm fra trafoen som har brent.

LES OGSÅ: Nye strømmålere kan gi prissjokk: Lader bilen om natten og kutter regningen

 

STRØMTRØBBEL: Også hos Asker kommunen er det problemer etter strømbruddet.

Vanskelig å antyde klokkeslett

Kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund Nett forteller at det er strømkunder i området innenfor en tenkt trekant mellom Hvalstad, Slemmestad og Dikemark som ble berørt da strømmen falt ut.

– 12.280 kunder mistet strømmen, men nå klokken 06.15 har vi begynt å koble inn kunder igjen – og det er nå 10.717 kunder som er strømløse, sier Schau.

LES OGSÅ: Hafslund varsler full gjennomgang etter strømbrudd

Klokken 07.25 forteller han at det er 2.559 kunder som fortsatt er strømløse. Dette er kunder i Vollen, på Konglungen/Blakstad/Vettre og på Risenga/Undelstad.

Klokken 08.05 opplyser Schau at antallet uten støm er redusert til 1.190.

Ved 08.30-tiden onsdag morgen er antallet redusert til 222 kunder i området ved Bondibråten i Asker.

Klokken 09.30 onsdag opplyser Schau at kun 90 kunder er uten strøm, og at de regner med at alle vil ha fått strømmen tilbake ved 10-tiden onsdag.

Vannet ble også borte

Strømbruddet førte også til at vannet ble borte flere stedet i Asker.

– Det var en vannstasjon som ble "slått ut", og da kommer ikke vannet ut til folk, opplyser vakthavende i vann og avløpsavdelingen i Asker kommune.

Vedkommende sier klokken 07.15 at de jobber med å få vannet tilbake til kundene, og at det begynner å "hjelpe på".

– Så og hørte at det brant

– Det har vært brann i en fordelingsboks i Bødalen i Røyken. Vi fikk de første meldingene klokken 04.48 fra folk som både hadde sett og hørt at det brant, sier alarmoperatør Terje Gundersen i Vestviken 110 i Tønsberg.

Han forteller videre at det er brannvesenet i Røyken som er på stedet, sammen med en patrulje fra Sør-Øst politidistrikt og e-verket i Røyken kommune.

– Store deler av Røyken kommune og Asker kommune, samt deler av Hurum kommune er berørt. Ut i fra det vi har fått av informasjon skal det ikke være brann på stedet lenger, sier operasjonsleder Christian Gulli i Sør-Øst politidistrikt tidlig onsdag morgen.

Her kan du lese flere nyheter i hendelsesloggen

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.