Skip to main content

Stress preger utfarten

FORSIKTIG: Bilbransjen maner til forsiktighet under påskeutfarten. ARKIVFOTO: DAVID VOJISLAV KREKLING
FORSIKTIG: Bilbransjen maner til forsiktighet under påskeutfarten. ARKIVFOTO: DAVID VOJISLAV KREKLING

Idag kommer påskekollisjonene. Ifølge tall Budstikka.no har hentet ut er første utfartsdag på ulykkestoppen i påsken. - Få stresshormonene ut av kroppen, sier NAF.

Mens første utfartsdag topper skade- og ulykkesstatistikken i påsken, er hjemreisen mye roligere. Stresshormoner er bilbransjens forklaring.

- Når du har utsikt til en uke med fri og du befinner deg i en bil på vei til hytta du skulle vært på for to timer siden, slår stresselemntet til. Og når ungene begynner i baksetet er det lett å miste fokus på det du burde ha fokus på, nemlig trafikk og kø, sier leder for NAF Asker og Bærum, Hans Christian Bjerke.

Informasjonssjef Stein Haakonsen i Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH) som organiserer forsikringsbransjen har gjort samme erfaring.

- Det viser seg også at folk er langt mer agressive på vei til hytta enn de er på hjemveien. På vei til har bilistene stresshormoner i blodet, mens de er mer resignerte på vei tilbake. Da sitter de og velger å ta tiden til hjelp, sier Haakonsen.

Stress ned

De to har ett råd å komme med for å unngå årets påskeulykker.

- Det er å følge køen og trafikken på den strekningen du følger. Ha fokus på trafikken. Dette er noe alle vet og alle er enige i, men likevel klarer vi ikke å ha fokus på og følge det opp, sier Bjerke.

Søkeord: Påske!

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.