Skip to main content

Streiken slutt på Haug skole

Streikegeneral Bjørn M. Johnsen gikk raskt inn for å gi dispensasjon. FOTO: ULF HANSEN

Haug skole, som ble rammet av streik, er i full drift fra onsdag. Fagforbundet har innvilget dispensasjon.

Haug spesialskole ble rammet fra 2. streikeuttak mandag da 28 assistenter kom på streikelisten. Dette førte til at SFO ble stengt og seks av 16 klasser ble uten tilbud.


- Vi mottok tirsdag en søknad om dispensasjon fra rådmannen i Bærum og det tok oss to timer å gi svar tilbake der dispensasjon ble innvilget. Kommunen kunne vært langt raskere ute med en søknad, så ville ikke elever og foreldre blitt rammet så hardt, sier streikegeneral Bjørn M. Johnsen til Budstikka.


På Haug skole benyttes i stor grad assistenter i forbindelse med tilsyn og oppfølging av elever. Derfor rammet streiken så hardt da 28 assistenter la ned arbeidet.

Tilbakeholdne

Bærum kommune har vært svært tilbakeholdne med å søke dispensasjon fra streiken og holdt seg strikst til at det bare skal søkes dersom streiken førter til fare for "liv og helse".


- Vi bedømte situasjonen på Haug så dramatisk for elever og foreldre at vi valgte å søke om dispensasjon. Det ble rett og slett en utilbørlig skade for 3.part, sier kommunalsjef Øyvind Wee i Bærum kommune.


Han lover at situasjonen på Haug umiddelbart bringes tilbake til normalen slik at det er full drift fra onsdag.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.