Skip to main content

Støttekonsert for voldsutsatte kvinner

STILL OPP: Björg Thorhallsdottir inviterer til solidaritetskonserten «Alle kjenner noen» 8. mars. Den er til støtte for kvinner som utsettes for vold av sine partnere. FOTO: KARL BRAANAAS
STILL OPP: Björg Thorhallsdottir inviterer til solidaritetskonserten «Alle kjenner noen» 8. mars. Den er til støtte for kvinner som utsettes for vold av sine partnere. FOTO: KARL BRAANAAS

Kvinnedagen markeres med flere arrangementer i morgen kveld fredag, og i Løkkehaven i Sandvika settes vold mot kvinner på dagsorden med konsert.

– Vold mot kvinner er et ekstremt stort problem i Norge, og det er tabubelagt og hysjes ned. En av fire kvinner opplever vold i nære relasjoner, og en av ti grov vold, ifølge tall fra krisesentrene. Derfor må vi bruke 8. mars til å vise disse kvinnene solidaritet, sier Björg Thorhallsdottir.

Kunstneren fra Stabekk har tatt initiativet til solidaritetskonserten «Alle kjenner noen» i Løkkehaven klokken 18.00 fredag. Arrangementet er et samarbeid mellom Thorhallsdottir, Oslo Krisesenter, Kirkens Bymisjon, Amnesty International og Støttesenteret mot incest i Oslo.

FULL OVERSIKT: Se hva som skjer i helgen!

Må ikke tie

– Nå er det nok, volden mot kvinner skal ikke forties, for når vi tier samtykker vi. Vi må heller ikke være så redde for å spørre hvis vi lurer på om noen har blitt utsatt for vold, for man trenger hjelp til å komme ut av voldelige forhold. Så jeg håper mange kommer for å vise sin solidaritet med disse kvinnene. Det skal bli en vakker, magisk kveld og sterkt når Helene Bøksle avslutter med Gabriellas sang. Det vil være en kveld motsatt den hverdagen mange kvinner opplever, sier Thorhallsdottir.

På konserten synger også Mariann Thomassen, og det blir utendørs maleri- og fotoutstilling. Ordfører Lisbeth Hammer Krog vil også si noen ord.

Stemmerett i fokus

100-årsjubileet for kvinners stemmerett er hovedsaken på 8. mars arrangementene på Rykkinn og i Asker. I Asker starter man med historiske innslag på Venskaben klokken 18.00. Deretter går det fakkeltog til kulturhuset, hvor det klokken 19.30 begynner en festforestillingen, der blant andre skuespiller Juni Dahr, forfatter Cecilie Enger og Duo Touch deltar.

Arrangementet på Rykkinn bibliotek og grendehus begynner klokken 19.00. Der vil Rykkinn teater fremføre en dramatisering over pionerer for kvinners stemmerett og deltagelse. Det blir også andre kulturinnslag ved blant andre damekoret Valborgs, Kjersti-Gro Lindquist, Hawagul og Baki Vurucu, Kavitha Ravikumar og Chadia. Dessuten blir det allsang, kurdisk dans og en utstilling ved kunstnerne Ellen Edminson og Elin Setara.

Det blir også appeller og innslag ved Lisbeth Hammer Krog, Zubeda Shaikh, Jorun Hustveit, Farhio Farah Ali, Trine Sjøvold, Fersat Moradi og Zeina Waarieh.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.