Skip to main content

Stort prissprik - og tøffere kamp om din trening

STØTTEMEDLEM: Radiokjendis Geir Schau (til venstre) var tidligere et typisk januar-medlem. Nå trener han jevnlig ved Asker Treningssenter. Her med daglig leder Leif Nilsen.

Han veide 113 kilo og satt på hytta og drakk Chablis. Da bestemte Geir Schau seg for å begynne å trene. Kampen om ham og deg som treningskunder tiltar lokalt. Prisen for hva du må betale, spriker mer enn noensinne.

Tøff konkurranse om kundene og nyetableringer preger treningsbransjen i Asker og Bærum.

Stort spenn i pris og tilbud røper at treningssentrene sliter for å finne egne nisjer innenfor en stadig hardere konkurranse om lokale treningskunder.

Ser man kun isolert på pris, er spriket blitt enda større enn det var i fjor; fra 199 kroner per måned til 975 kroner per time. Ifølge firmaregisteret BizWeb er det 70 selskaper med bransjekoden «treningssenter» i Asker og Bærum. Dette inkluderer også små enkeltmannsforetak. Reelle sentre er langt færre.

LES OGSÅ: Treningen som gir økt forbrenning

Lavprisaktøren Fresh Fitness har stormet inn på det lokale markedet i år. Det dyreste alternativet, Mykje Meir, tilbyr kun treningen under oppsyn av en personlig trener.
Derfor synes daglig leder Karoline Endsjø at det er vanskelig å sammenligne seg med andre treningssentre.

Også for andre sentre varierer innholdet og utvalget sterkt.

LES OGSÅ:

Vokser mest

– Segmentet «lavpris og kompakt» tar markedsandeler. Likevel er tre av fire sentre fremdeles fullsortiment på landsbasis, sier direktør for bransjen trening i næringslivsorganisasjonen Virke, Anne Thidemann.

Flere av de lokale sentrene gjorde seg lekre for kundene i januar. Mens andre droppet det helt. Fordi stadig flere blir opptatte av å trene uansett.

Hos Asker Treningssenter finner vi radiokjendis Geir Schau (54).

– Jeg satt på hytta, veide 113 kilo og drakk Chablis. Jeg ble andpusten for ingenting, og skjønte det var på tide å gjøre noe.

LES OGSÅ: Satser på ung trening på Avløs

Fra å veie 113 kilo har han nå gått ned 15 kilo.

– At en typisk tjukkas som meg klarer å få til dette, bør gi håp for flere, sier han humoristisk.

Overetablering

Og konkurransen om kunder som Schau og andre øker.

– Det ble etablert et nytt treningssenter hver femte dag i Norge i fjor, og Asker og Bærum har fått sin andel. Jeg tror vi vil se en avskalling fremover, sier administrerende direktør Erik Frydenberg i Elixia.

I takt med at konkurransen skjerpes, er forventningene til hvor mange nye medlemmer man skal kunne klare å kapre dempet hos flere.

LES OGSÅ: Treningstipsene som funker i år som i fjor

– Er det nå en ren overetablering, direktør for Trening i Virke, Anne Thidemann?

– Det gjenstår å se. Det har ikke vært mange konkurser, og årsaken er trolig at markedet stadig blir større fordi flere trener. Men konkurransen mellom aktørene blir stadig større. Og all konkurransen gjør at flere ser en metning i potensialet fremover.

– Vi ligger stabilt på rundt 1.200 – 1.300 medlemmer i året. Vi skal nok prøve å beholde den medlemsmassen vi har, sier Knut Georg Engebu i Fitness Room i Sandvika.

Flere av de vi snakket med gir uttrykk for det samme.

Les flere økonominyheter fra Budstikka her

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.