Skip to main content

Storfornøyd med Røkke-støtte til Fornebubanen

FORNØYD:– Det er utrolig viktig for prosessen med Fornebubanen at en stor og toneangivende aktør som Aker signaliserer denne holdningen, sier fylkesordfører Anette Solli.
FORNØYD:– Det er utrolig viktig for prosessen med Fornebubanen at en stor og toneangivende aktør som Aker signaliserer denne holdningen, sier fylkesordfører Anette Solli.

– Kjempebra, utbryter fylkesordfører Anette Solli hun får høre at Aker kan tenke seg å gi bidrag til Fornebubanen.

Men hun er ikke overrasket over nyheten.

– Vi kan ende opp med at dette blir den rådende holdningen hos flere av næringsaktørene på Fornebu. Det er utrolig viktig for prosessen at en stor og toneangivende aktør som Aker signaliserer denne holdningen, og tror alle vil ha glede av dette, sier hun.

LES OGSÅ:

Mye skal falle på plass

Solli forteller at fylkeskommunen samtaler tett med Bærum og Oslo kommuner, men de formelle forhandlingene om finansieringen av Fornebubanen har ennå ikke kommet i gang.

– Det er mye som skal falle på plass, men vi rekker det på den tiden vi har til rådighet, understreker fylkesordføreren.

Viljen til et økonomisk bidrag fra Aker og Kjell Inge Røkke ble kjent under Næringslivsdagen mandag.

– Vi er villige til å bidra til realisering av Fornebubanen gjennom et såkalt grunneierbidrag, sa sjefen for Akers store utbygging av Fornebuporten, Torstein Storækre, foran 350 deltagere.

LES OGSÅ: Telenor-sjefen sier nei til mer bane-bidrag

Det er første gang Aker-konsernet har sagt seg villig til å delta i Fornebualliansen. Gruppen av utbyggere tilbyr seg å være med på å betale baneregningen – mot at de får lov til å bygge mer bolig og næring på sine eiendommer.

Positiv overraskelse

Det er ingen hemmelighet at grunneierne i Fornebualliansen – Koksa Eiendom, KLP Eiendom, Obos og Telenor – lenge har vært irritert over at storutbyggeren Aker har stått utenfor fellesskapet. Budskapet fra Storækre kom derfor som en positiv overraskelse på mange.

Aker ser for seg Fornebuporten som et fremtidig nav for olje- og gassvirksomheten i «Subsea Valley».

LES OGSÅ: 25 millioner kroner til Fornebubanen i statsbudsjettet

– Hvor mye mer næring og boliger vil dere bygge for å bli med på banefinansieringen?

– Det kommer vi tilbake til i en mulighetsstudie vi skal levere til Bærum kommune. Men vi ser for oss et senter på 7.000.-10.000 mennesker. Det er betydelig flere enn de 3.000-4.000 vi planlegger for i dag.

– Forskjellen på Fornebu og Silicon Valley er Stanford University, sier BI-professor Torger Reve. Inngår det en høyskole i planene deres?

– Som nav i Subsea Valley er det naturlig å tiltrekke oss et forskningsmiljø. Gjerne også en akademisk institusjon, sier Storækre.

Kjell Inge Røkke har ikke hatt anledning til å kommentere saken overfor Budstikka.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.