Skip to main content

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Store mengder datautstyr stjålet fra kommunebygg i helgen

GROVT INNBRUDD: Et stort antall laptoper og pc-er er atjålet fra Kommunegården i Sandvika i helgen. Også Askers kommunes lokaler på Erteløkka er rammet av grovt tyveri i løpet av helgen.

I løpet av helgen har det vært grove tyverier fra både Kommunegården i Sandvika og Asker kommunes avdeling på Erteløkka.

Politiet fikk melding om innbruddene da ansatte begynte å komme på jobb mandag morgen.

Begge innbruddene har imidlertid skjedd tidligere i helgen, sannsynligvis fredag kveld/natt til lørdag.

På Erteløkka 9 i Asker skal gjerningspersonene ha brutt opp en dør i første etasje, som ligger delvis skjermet fra omgivelsene, på siden av kontorbygget.

– Spor på stedet tyder på at gjerningspersonene har vært i gjennom flere etasjer. Det er borttatt en større mengde datautstyr, foreløpig er det registrert at blant annet 12 laptoper er borte, sier operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Tor Jøkling.

Har du tips om denne saken? Send oss!

Fra Kommunegården i Sandvika er det stjålet over 60 laptoper, opplyser kommunikasjonssjef Lisa Bang.

Mandag morgen var politiet på plass begge steder og foretar åstedsundersøkelser. Blant annet sjekkes det om overvåkningskameraer kan ha fanget opp noe.

– Mysterium

– Vi har foreløpig ingen sikker informasjon om hvordan gjerningspersonene har tatt seg inn i bygget, sier Stein Erik Skilhagen, konstituert eiendomsdirektør i Bærum kommune.

Ifølge ham ble ikke alarmen utløst på noe tidspunkt i løpet av helgen. kommunegården er utstyrt med såkalt skallsikring utenom vanlig arbeidstid. Det innebærer at alarmen kun reagerer på forsøk på å bryte seg inn gjennom dører og/eller vinduer, men at man kan bevege seg innendørs uten at alarmen utløses.

 

Artikkelen fortsetter under bildet.

 

BRUTT OPP: Denne døren til Asker kommunes lokaler på Erteløkka ble brutt opp i forbindelse med innbruddet i helgen.

Mulig sammenheng

Politiet utelukker foreløpig ikke at de to innbruddene kan ha en sammenheng.

– Slik det fremstår, så er det sannsynlig at det er en sammenheng. Noe av modusen er ganske lik, tidspunktet er muligens fredag kveld begge steder og det er mye av det samme utstyret som er stjålet, påpeker Jøkling.

Han sier politiet er interessert i tips som kan være av interesse for saken.

– Dette har jo skjedd på et tidspunkt da en del kanskje har vært ute i festlig lag. Mengden som er stjålet tilsier at det sannsynligvis er brukt bil, det er vanskelig å ta med seg så mange pc-er til fots. Så dersom noen har sett personer eller biler rundt tidspunktet sent fredag kveld begge steder som kan kobles til innbruddene, så er politiet interessert i disse tipsene, sier Jøkling.

Eventuelle tips kan ringes inn til politiet på telefonnummer 02800.

Les flere nyheter i hendelsesloggen.

Lot verdisaker ligge

Da jeg kom på jobb, like før klokken halv åtte i dag tidlig, reagerte jeg på at dørene til cellekontorene sto åpne og at flere PC-er var borte. Etterpå oppdaget jeg at inngangsdøren var brutt opp, forteller Vigdis Vagle, virksomhetsleder for hjemmesykepleien i Asker kommune.

Det er kun bærbare pc-er som har blitt stjålet under innbruddet. Hverken dataskjermer, smarttelefoner eller en prosjektor som befant seg i lokalet er blitt tatt.

– Det er veldig ubehagelig å vite at uvedkommende har brutt seg inn i lokalet når ingen har vært her, sier hun.

Ingen alarm

Asker kommunes lokaler i Erteløkka 3 er hverken utstyrt med alarm eller overvåkningsutstyr, med unntak av et kamera ved hovedinngangen. Tyvene har tatt seg inn ved å bryte opp en dør på siden av kontorbygget, skjermet fra omgivelsene og overvåkningskameraet.

Kontorlokalet har imidlertid sensorstyrt lys, som slår seg på hvis noen beveger seg innendørs.

Avdelingene som er rammet er hjemmesykepleien, samt psykisk helse og rustjenesten, som ligger i hver sin etasje.

Ifølge Vagle har ingen av hjemmesykepleiens ansatte vært på kontoret siden klokken 16.00 fredag ettermiddag.

Rammer ikke driften

Virksomhetslederen sier sensitiv informasjon, som brukeres helseopplysninger, ikke har kommet på avveie.

– Helse- og omsorgstjenesten i Asker kommune lagrer all informasjon på servere, ikke på selve datamaskinen. Det rammer heller ikke driften i nevneverdig grad. Vi har fått låne PC-er og vil være fullt operative i løpet av dagen, uttalte Vagle ved 10:30-tiden mandag.

Les flere artikler