Skip to main content

Sto igjen på brygga

LANG KØ: Mange av passasjerene som skulle ut med Vollenbåten lørdag fikk ikke plass. På avgangen klokken 10.40 sto mer enn 100 personer igjen på brygga. Enkelte var så fortvilte at de begynte å gråte. FOTO: CHRISTIAN BREVIK

Stopp. Over 100 passasjerer ble stående på brygga og se etter Vollenbåten som seilte til Drøbak lørdag.

Ruter beklager, men det er ikke aktuelt å sette inn flere båter nå.

– Det er beklagelig at folk ikke får plass på båten og får gjennomført de planene og turene de hadde lagt opp til. Men det er et veldig godt tegn at båten er så populær, sier pressevakt hos Ruter, Martin Hinsch.

Da «Tidevind» la til brygga i Vollen klokken 10.40 lørdag, var båten full. På brygga sto over 100 forventningsfulle personer som ville til Drøbak og Oscarsborg. Kun to fikk være med. Flere av dem som sto igjen gråt da båten forlot kaia.

– Gledet oss i lang tid

– Vi hadde gledet oss lenge. Alt var nøye planlagt og en del av en bursdagsgave. Vi skulle ta båten fra Vollen til Drøbak, ha en hel dag i Drøbak og retur med siste båt, fortalte Tina Mjelde fra Landøya etter at hun og turfølget ble stående igjen på brygga.

– Vi håper Ruter innser at dette rutetilbudet på Oslofjorden har langt større potensial enn de innfrir nå. De burde reklamere mer og utvide tilbudet med flere avganger, og ikke slutte med fergeavgangene i august, sa Mjelde.

I går formiddag var det igjen lang kø for å komme med båten, men da den forlot kaia klokken 10.40 var alle kommet med.

– Har dere mulighet til å sette inn flere båter når det er så mange som ikke får plass?

– Vi kjører på maks kapasitet av det vi har. Å ha en båt i beredskap med et mannskap på fire vil kreve for store ressurser. Antall passasjerer varierer veldig, forrige helg var det dårlig vær. Da var det nesten ikke folk om bord på den samme ruten som var helt full nå på lørdag formiddag. Når det er så store variasjoner er det vanskelig å legge opp en rute som dekker alle varianter, sier Hinsch.

– Skal evalueres

I helgene fra slutten av juni til midten av august blir det kjørt hurtigbåt mellom Aker Brygge, Fornebu, Vollen, Slemmestad, Håøya, Oscarsborg og Drøbak.

– Båtruten mellom Aker Brygge og Drøbak er et prøveprosjekt. Når sesongen er over om 14 dager skal vi sette oss ned og evaluere, og se hvordan vi gjør det neste år. Da vil vi ta med oss disse erfaringene, sier Hinsch.

– Hva skal folk gjøre hvis de ikke får plass på fergen hjem fra Drøbak?

– Nå har vi ikke vært i den situasjonen ennå. Men hvis det oppstår en slik situasjon må folk ta bussen, sier Alf Jørgen Fedog i fergeselskapet Norled, som betjener båtruten.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.