Skip to main content

Stjålet båtmotor funnet under en haug med granbar i Sverige

BÅTMOTOR: Geir Olaf Hagen fra Billingstadåsen fikk igjen den stjålne båtmotoren fra svenskt politi.
BÅTMOTOR: Geir Olaf Hagen fra Billingstadåsen fikk igjen den stjålne båtmotoren fra svenskt politi.

Svensk politi fant en stor båtmotor og et deksel under en haug med grankvister utenfor Stockholm. Båtutstyret stammet fra et tyveriraid på Holmen.

Det var i oktober Geir Olaf Hagen fra Billingstad og en rekke andre båteiere på Holmenskjæret fikk seg en lite hyggelig overraskelse.

I flere båter hadde det vært innbrudd og det ble tatt en del utstyr fra båtene, blant annet en 75 hk stor Honda påhengsmotor og deksel til Hagens 250 hk store Yamaha motor.

Det ble også stjålet tøy, fiskeutstyr og diverse annet fra båten som lå i vinteropplag.

LES OGSÅ:

Nesten uten en skramme

– Jeg fikk nylig beskjed fra politiet i Asker om at de hadde funnet dekselet til båtmotoren. Politiet var blitt kontaktet av kollegaer i Stockholm etter at de hadde funnet en båtmotor og dekselet mitt under noen granbusker i Kumla gårdsväg utenfor Stockholm, forteller Geir Olaf Hagen til Budstikka.

Hagen hadde gitt opp å få tilbake dekselet til nærmere 20.000. I desember fikk han nemlig brev fra politiet om at saken var henlagt på grunn av ukjent gjerningsmann.

Nå står dekselet og skinner hjemme på Billingstadåsen nesten uten en skramme etter Sverige-turen.

– Det var ikke noe sporingsutstyr på dekselet, så slik jeg har skjønt saken var det tilfeldig at politiet fant det.

Les flere nyheter her

Tyverimerket

Dekselet var securmerket, et merke som påføres en rekke steder på båt og motor som er umulig å fjerne. Merket inneholder alle opplysninger om båt, motor og hvem som er eier.

Geir Olaf Hagen er overbevist om at det har vært et bestillingstyveri. Tyvegodset er trolig blitt fraktet rett fra Holmenskjæret i Asker i retning Stockholm og Øst-Europa.

– Jeg mener at det er helt åpenbart, det er ikke lange veien fra Stockholm og over til Øst-Europa, sier Hagen.

– Tilfeldig funn

Ifølge Olav Brubakk ved Asker politistasjon er funnet av motoren og dekselet trolig tilfeldig. Det skal ikke være funnet annet tyvegods under granbuskene i Kumla.

– Vi har ikke fått noen melding om at Svensk politi har pågrepet noen gjerningsmenn eller har noen mistenkte i denne saken.

– Det er en kjent sak at veldige mye av denne type tyvgods havner i Øst-Europa. Ofte står det mobile vinningskriminelle bak slike saker, sier Brubakk.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.