Skip to main content

Stinn brakke da nytt bakeri ble åpnet

DAG FØRST PÅ ÅPNINGSDAGEN: Dag Sørlie (i blå jakke) havnet først i køen til det nye bakeriet.

Det blir andre boller i sveitservillaen på Bekkestua nå som W.B. Samson erstatter McDonald’s.

Den tidligere profilerte Høyre-politikeren Dag Sørlie (76) var først i køen da det nye bakeriet åpnet på Bekkestua lørdag.

– Det var rent tilfeldig at vi kom først i køen, men jeg er imponert over hva de har fått til her. De har gjort en kjempejobb i restaureringen av dette bygget, sier han fra et bord på kafeen.

LES OGSÅ: Nytt bakeri og pizzeria på Bekkestua tar form

Og sliter nesten med å høre spørsmålene i støyen fra alle de nysgjerrige.

– Vi er en gjeng som pleier å spise på Bekkestua hver fredag og vi kommer nok til å droppe innom her. Det er et veldig lyst og trivelig sted. McDonald’s var ikke noe alternativ for oss, men det er kanskje synd for alle ungene som frekventerte der. Men det er stort sett et voksen publikum her, og dette tilfredsstiller nok dem bedre enn McDonald’s, mener Sørlie.

 

TETT I TETT: Kundene stod tett den første dagen.

– Leit for Hansen

Men han er litt bekymret for naboen, Baker Hansen.

– Vi synes at det er leit at Baker Hansen har fått en skarp konkurrent, for vi var veldig glad i det bakeriet, sier Sørlie.

– Men dere kan vel bruke begge stedene?

– Ja, det kan vi sikkert. Det er blitt veldig mange spisesteder på Bekkestua, så det er noe for enhver smak, tror han.

Og nyter en bløtkakebit fra Bekkestuas aller nyeste innslag på serveringsfronten.

LES OGSÅ: – Nytt flaggskip midt i Anton-land

 

OFFISIELL ÅPNING: Carl Fredrik Samson (i hvitt) fikk ordfører Lisbeth Hammer Krog på besøk under åpningen.

– Gøy å se

Eier Carl Fredrik Samson (34) er storfornøyd med åpningen av sitt 22. Samson-bakeri. Bakeriet på Bekkestua er et av de aller største arealmessig.

– Åpningen ble slik vi kunne drømme om. Masse folk og fint vær. Det er gøy å se huset fylles av mennesker, sier han.

– Hva slags kundegruppe satser dere på?

– Vi ønsker å lage et sted som ikke nødvendigvis henvender seg til en spesiell aldersgruppe, men et sted hvor alle aldersgrupper kan dra. Det er både for unge folk, barnefamilier og eldre folk som deler gamle minner over en napoleonskake, sier han.

LES OGSÅ: Løvenskiold-familien åpnet mathus på Bærums Verk

 

Trekkplaster?

Samson tror at de kan trekke flere til Bekkestua.

– Baker Hansen ligger vegg i vegg. Er det plass til flere bakerier på Bekkestua?

– Det er plass til oss to, i alle fall. Jeg tror at folk vil oppleve at det er klare forskjeller mellom de to bakeriene. Vi har selvfølgelig produkter som overlapper hverandre, men også mye som er annerledes, sier han.

– Hva er annerledes hos dere?

– Vi har andre brød, annen bakst og serverer pizza, vin og øl på kveldene. Det er klare forskjeller på menyene. Vi vil ha våre kunder og Baker Hansen sine, tror han.

Samson vil ikke gå ut med hvilke omsetningsmål de har eller hva restaureringen har kostet.

– Det spiller liten rolle hva vi har regnet på – vi må gi folk en god opplevelse som de setter pris på. Da vil omsetningen komme, mener han.

 

TO ETASJER: Det er plass til kunder både oppe og nede. FOTO: KARL BRAANAAS

Usikker på omsetningen

W B Samson AS, som driver alle bakeriene, hadde i fjor en omsetning på 141,3 millioner kroner. Overskuddet før skatt ble på rundt 2,3 millioner kroner.

Han innrømmer at omsetningen kan «slå ut alle veier» på Bekkestua.

– Så dere er spente på utviklingen slik sett?

– Ja, selvfølgelig. Vi er spent på alt, men har fått mye positive tilbakemeldinger, sier bakerieieren.

Den gamle sveitservillaen ble bygget rundt år 1900.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.