Skip to main content

Stenger Kalvøya to netter i mai

KALVØYA: Forsøpling er en arbeidskrevende utfordring for Bærum kommune. Derfor sperres hele øya av to netter i mai.

Bærum kommune vil skåne Kalvøya for forsøpling og stenger den for publikum.

Fjordidyllen på 260 mål rett utenfor Sandvika er særs populær vår og sommer. Det har i perioder skapt trøbbel – så mye trøbbel at Bærum kommune igjen stenger øya for publikum natt til 1. mai og natt til 17. mai.

– Vi hadde erfaringer med at russ og andre tok seg en solid fest på øya. Dette førte til at det ble mye forsøpling, og skrot spredt utover hele øya, sier Torbjørn Hansen i Bærum kommune.

– Den oppryddingen vi hadde etterpå, tok veldig mye tid. Det er grunnen til at Kalvøya stenges disse to nettene, sier Hansen.

Det er 24. eller 25. året på rad at Bærum kommune sperrer Kalvøya. For personer uten spesifikke ærend på øya vil det være ulovlig å oppholde seg der i følgende tidsrom:

  • Mandag 30. april kl. 17 – tirsdag 1. mai kl. 06.
  • Onsdag 16. mai kl. 17 – torsdag 17. mai kl. 06.

Kalvøya er et av Bærums kommunes mest populære badesteder, og det er talt flere tusen mennesker på Kalvøya i løpet av solfylte sommerhelger. I helgen var det 4.000 personer innom, opplyser Bærum kommune.

LES MER:

Isen borte fra sommerklar bukt

Trær til 100.000 kroner kappet ned ulovlig

Steile fronter om hundehold 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.