Skip to main content

Stenger holdeplass – opprør mot Ruter

STOPP HER: Hilde Eriksen, Per Winsnes, Mette Svendsen, Eli Tveit, Elsa Orvik, Nina Bye Nilsson, Per Erik Nilsson, Terje Jacobsen og Anne Lise Fjerdingstad liker dårlig at Ruter legger ned bussholdeplassen i Dr. Barths vei på Dønski i Bærum. FOTO: CHRISTIAN BREVIK

Beboere i Dr. Barths vei på Dønski liker dårlig Ruters planer om å legge ned bussholdeplassen på stedet.

Mannsterke møter en gjeng opp på holdeplassen som 16. august forsvinner fra Ruters kart. I første rekke står Anne Lise Fjerdingstad med rullator og oksygenmaske.

– Tar de fra oss holdeplassen her må jeg si opp jobben min i Sandvika. Jeg klarer å gå akkurat til og fra holdeplassen, blir den liggende lenger unna blir det for langt for meg, sier hun til Budstikka.

LES OGSÅ: Disse skal legges ned

For å sikre at bussene skal komme seg fortere til Rud og Sandvika har Ruter besluttet å legge ned tre holdeplasser ved Dønski–

Dønski servicesenter, Dr. Barths vei og Helgerud kirke

.

LEGGES NED: Holdeplassen ved Dønski servicesenter. FOTO: CHRISTIAN BREVIK

– Bussene over Dønski bruker i dag mye lengre tid enn bilen, og dette ønsker Ruter å gjøre noe med. Flere av holdeplassene ligger veldig tett. Dette gir kort gangavstand til holdeplass for mange i området, men samtidig gir det unødig lang reisetid da bussene må stoppe ofte, sa pressevakt hos Ruter, Martin Hinsch i Budstikka tirsdag.

LES OGSÅ: Folk gråt da Vollenbåten var stappfull – rundt 100 ble stående på brygga

– Elendig service

– Jeg synes Ruters argumentasjon er helt utrolig. Et stopp tar ikke mer en ett minutt. Kollektivselskapet skal levere best mulig tjenester til flest mulig mennesker som bor langs ruten, da kan de ikke legge ned flere holdeplasser for å spare litt tid. Dette er helt høl i hue, sier Per Erik Nilsson som bor rett ved holdeplassen.

LES OGSÅ: – Prisen er ikke det viktigste

Han får bred støtte fra en gjeng med beboere i området som møter Budstikka.

– Jeg har bodd her siden 1969, bussen har alltid stoppet her og det har fungert veldig bra. Tilbudet er viktig for alle beboerne, både pensjonister og barnefamilier. Avstanden til de andre holdeplassene som ikke er planlagt lagt ned blir for lang for mange, sier Nilsson.

Rett rundt holdeplassen i Dr. Barths vei er det over 150 leiligheter hvor veldig mange benytter seg av holdeplassen.

– Er det ikke viktigere at bussene kommer raskere frem og kan konkurrere med bilen. 400 meter til nærmeste holdeplass er vel en akseptabel avstand?

Nei, er målet å være raskere enn bilen? Hvorfor? Bussen skal være et servicetilbud, da betyr det lite om det tar 6, 7, eller 8 minutter å komme seg til Sandvika. Der står dessuten bussen og venter i 10 minutter før den kjører videre. Da er det bedre å hente inn tiden der, sier Svensson og får støtte av de andre naboene.

LEGGES NED: Holdeplassen ved Helgerud kirke. FOTO: CHRISTIAN BREVIK

– Bedre service for flere

– Når vi legger opp rutene våre må vi se på helheten. For noen blir tilbudet noe dårligere, men vi mener at tilbudet totalt sett blir bedre for flere når disse holdeplassene legges ned og kjøretiden mellom Rud og Sandvika går ned, sier pressevakt hos Ruter, Sofie Bruun.

Pressevakten forteller at kollektivselskapets servicebuss vil stoppe for dem som ikke har mulighet til å gå til nærmeste bussholdeplass som ligger ca. 400 meter unna.

– Servicebussen fungerer nesten som en drosje, så for hun som er avhengig av buss for å komme seg på jobb i Sandvika vil det være et godt alternativ, sier Bruun.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.