Skip to main content

Steinkoloss på plass

STEINRAMME: Bård Breivik (59) rammet inn av sitt eget kunstverk "A4". FOTO: KARL BRAANAAS
STEINRAMME: Bård Breivik (59) rammet inn av sitt eget kunstverk "A4". FOTO: KARL BRAANAAS

Sandvika fikk i går en ny skulptur. Bård Breiviks (59) 9 tonn tunge "A4" ble heist på plass ved Løkketangen.

Til uken skal to skulpturer til av billedhuggeren på plass i Sandvika. En på andre siden av Løkketangensenteret og den tredje like oppe ved jernbaneundergangen mot Otto Sverdrups plass.

De tre skulpturene er en del av Breiviks utstilling som åpner i Bærum Kunstforening lørdag 16. februar. Og ikke overraskende er kunstneren opptatt av plasser.

- Det gjelder å finne plasser som ikke er kjent som plasser vet du. Med en skulptur på den blir folk bevisst at det er en plass. Så kan de godt ta bort skulpturen igjen, sier han.

Til salgs

For det er ikke planlagt noe evig liv for Breiviks skulpturer i Sandvika. De vil bli stående utover våren selv om utstillingen avsluttes 16. mars, men de er til salgs, så en dag dukker mobilkrana opp igjen. Hvis ikke?

- Det ville vært strålende hvis Bærum kommune kjøpte dem, sier Ingunn Stuvøy, daglig leder i kunstforeningen.

Breivik synes også at uterommet rundt Løkketangen trenger litt oppfriskning.

- Det er et ganske goldt område og elementer som dette kan live opp tilværelsen, sier han.

Har kommunen, eller andre for den sakens skyld, lyst til å sikre seg kunstverket på 9 tonn er det bare å bla opp 380.000 kroner.

- Den er jo så rå, så gjør han noe med den så natur og kultur møtes, sier Stuvøy begeistret over "A4", men innser at hageflekken der hjemme er for liten til et stykk Breivik-skulptur.

Skulpturene på utstillingen inne blir av praktiske årsaker ikke i samme målestokk som de der ute.

- På gulvet blir det skulpturer i sort alabast, på veggene fire relieffer, og i tillegg en del andre skulpturer, sier han.

Satser på skulptur

Stuvøy forteller at det har vært vist mye billedkunst i foreningen, og at de nå også vil satse på skulptur. Valget av Breivik var selvsagt heller ingen tilfeldighet.

- Breivik er jo en av de aller største. Han er så annerledes, eksperimenterer, har ingen fasit på hva som er skulptur. Han skaper veldig overraskende ting, sier hun.

Utstillingen åpnes av Sune Nordgren lørdag 16. februar klokken 12.00.

66 77 01 14

eyvind.mennebudstikka.no

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.