Skip to main content

Stein Robert Ludvigsen er død

JAZZ: Stein Robert Ludvigsen fotografert i den tiden han var engasjert i Storbandfestivalen i Sandvika.FOTO: KARL BRAANAAS

Musikeren, plateprodusenten, dirigenten og festivalsjefen Stein Robert Ludvigsen fra Gjettum har gått bort.

Ludvigsen døde lørdag 25. november i Manila 74 år gammel. Han ble født 11. februar 1943, bodde sine første barneår på Haslum, og flyttet deretter til Gjettum hvor han bodde resten av livet. Han var en markant kulturpersonlighet. Interessen for musikk startet da han begynte å spille klarinett i Evje Skolekorps. Deretter ble han med i Sandvika Musikkorps og spilte også med Bærum Symfoniorkester.

– Pappa fortalte at en av hans viktigste musikalske opplevelser var da han fikk spille inn radioopptak med orkesteret som ungdom. Det penset ham inn på å arbeide med musikk, sier sønnen Yngve Ludvigsen.

Ludvigsen studerte musikk ved Musikkonservatoriet, fikk jobb i Stabsmusikken i 1963 og var musiker ved Det Norske Teatret på både «Annie Get Your Gun» og «West Side Story». I 1962 debutere han som dirigent med Grorud Guttemusikkorps. Fra 1975 og i ti år var han dirigent for Bryn Skolekorps. Høvik Janitsjar dirigerte han fra 1971. Og i 1982 stiftet han korpset Opus 82.

– Hans siste musikalske oppgave var å dirigere avslutningsstykket under 35-årsjubileumskonserten til Opus 82 i Bærum Kulturhus tidligere i år, med barn og barnebarn til stede i salen, sier Yngve Ludvigsen, og forteller at faren var veldig engasjert i solistkonsertene til Opus 82, som ga unge talenter mulighet til å spille med et orkester.

LES OGSÅ: Her feirer de 35 år med musikk

Ludvigsen spilte saksofoner i det kjente bandet Beefeaters. Han var produsent for 65 album med artister som Wenche Myhre, Ole Paus, Knutsen & Ludvigsen, Anita Hegerland og Finn Kalvik. Ludvigsen var sjef for Ragnarock-festivalen, daglig leder for symfoniorkesteret i Kristiansand og leder for Storbandfestivalen i Sandvika. Ludvigsen etterlater seg sønnene Magne og Yngve.

 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.