Skip to main content

Steffensen skvist ut

BYTTET UT: Anne-Gerd Steffensen kan ikke lenger kalle seg Bærum Frps gruppeleder. Hun er byttet ut med Sven Even Maamoen. FOTO: KARL BRAANAAS
BYTTET UT: Anne-Gerd Steffensen kan ikke lenger kalle seg Bærum Frps gruppeleder. Hun er byttet ut med Sven Even Maamoen. FOTO: KARL BRAANAAS

Etter langvarig press har Bærum Frps Anne-Gerd Steffensen trukket seg som gruppeleder.

Det skjedde mindre enn to døgn før kommunestyret i Bærum skal vedta budsjettet for neste år, et budsjettsamarbeid som er avhengig av enighet mellom Frp og Høyre.

Årsaken skal være en årelang maktkamp, som i høst blusset opp til full strid. Blant annet skal Steffensens motstandere ha kritisert henne sterkt for de resultatene hun og Henning Kolstad oppnådde i budsjettforhandlingene med Høyre.

Motsetninger

- Her er det personlige motsetninger som har blitt forsterket i forbindelse med forhandlingene. Nå vi fikk det resultatet, så mente gruppestyret at nok var nok, sier Steffensen.

Hva mener du? Si din mening!

Også resten av partigruppens styre valgte å trekke seg mandag kveld. I stedet ble det valgt et midlertidig styre, der kommunestyrerepresentant Sven Even Maamoen nå fungerer som partiets gruppeleder - altså leder for kommunestyregruppa til partiet.

Steffensen fortsetter imidlertid som politiker for Bærum Frp, både i kommunestyre, formannskap og som leder av plan- og miljøutvalget.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.