Skip to main content

Steen Jensen: – Kommunen må følge opp arena-reguleringen

GLEDER SEG: Ingebrigt Steen Jensen gleder seg til å være med i Stabæk-styret igjen.
GLEDER SEG: Ingebrigt Steen Jensen gleder seg til å være med i Stabæk-styret igjen.

– Telenor Arena hadde aldri blitt bygget om ikke det var for Stabæk Fotball, sier Ingebrigt Steen Jensen. Han krever handling fra kommunens politikere.

Ingebrigt Steen Jensen har ikke lenger en formell plass i Stabæk, men han kjemper fortsatt en durabelig kamp for klubben.

– Gitt dagens situasjon er det riktig av Stabæk Fotball å ha fokus på Nadderud, fordi man er der neste år, og kanskje for alltid. Men jeg mener også at Telenor Arena (TA) er en arena som ble bygget for oss og fotball, sier Steen Jensen.

– Den ble blant annet realisert med midler som aldri hadde kommet om det ikke var for Stabæk Fotball. Store summer som ble tilført, ene og alene på grunn av fotballen og idretten. Det er dette som er sakens kjerne, og det vet alle i Stabæk, alle i kommunen og alle i Euforum, fortsetter han.

LES OGSÅ: Nå ser Stabæk mot Ulrichsen som sponsor

– Hvordan tolker du utspillet fra klubbens styre og administrasjon om at deskrinlegger drømmen om TA?

– Jeg tolker det ikke som et nei til TA for evig og alltid. Økonomien for Stabæk er uendelig mye bedre ved spill i Telenor Arena enn på Nadderud slik Nadderud fremstår i dag. Det var ikke slik at vi måtte flytte fra TA fordi vi ikke hadde råd til å være der.

– Det var arenaeieren som ikke hadde råd til at vi var der. Vi betalte 9 millioner årlig i husleie til arenaeieren, og hver krone ble gjort opp. Det er et faktum.

LES OGSÅ: Stabæk gir opp Telenor Arena

– Kjell Ulrichsen sier at han ikke vil gå inn som støttespiller igjen, før styret i klubbentar avstand fra den «skittkampanjen» som er blitt ført av deler av Stabæk-miljøet?

– Den folkeaksjonen som pågår har fått bred støtte på kortere tid enn noen aksjon har gjort i Bærum. Mange opplever at noe er gått helt galt når en arena bygd for fotball, blant annet med midler fra fellesskapet, ender som en arena for messer og fester.

– Aksjonen handler ikke om å slenge dritt, men om en forståelig reaksjon på feil og urettferdighet. Arenaen ble gitt som en gave til folket, og ikke til en privat investor. Det håper jeg politikerne forstår. Å påpeke dette er ikke skittkasting.

LES OGSÅ: Ber Stabæk rydde opp

– Folkeaksjonen «Telenor Arena tilbake til folket» har over 1.350 underskrifter. Hva har utspillet til Stabæk Fotball å si for denne aksjonen?

– Hvis arenaeier skal kompensere Stabæk med penger eller sponsormidler for å ha kastet oss ut, har det noen problematiske sider. Kanskje folks reaksjon vil handle om hvor store summer det i så fall er snakk om. De må stå i et fornuftig forhold til de fellesskapsmidler som ble gitt for å realisere arenaen.

LES OGSÅ: Underskriftsaksjon for kunstgress på Telenor Arena

– Er det riktig å kalle denne aksjonen en «Stabæk-aksjon»? Flere sentrale Stabæk-personligheter har skrevet under?

– Aksjonen er skapt og drevet av folk som aldri har sittet i styret eller hatt formelle roller i Stabæk Fotball, men av Stabæk-elskere. Når den har fått så stor oppmerksomhet og støtte er det selvsagt fordi den treffer folks rettferdighetssans. Den treffer mennesker fra hele landet, også de som ikke er Stabæk-fans.

– Du har frontet denne aksjonen via sosiale medier. Hva er det egentlig dere vil hvis ikke Stabæk skal tilbake til TA?

– De som har skrevet under ønsker selvfølgelig Stabæk tilbake på TA. I fjor hadde vi over 70 millioner i inntekter på TA, i år har vi under 30 millioner på Nadderud. Det går ut over spiller- og trenerkrefter og mulighetene for å gi et best mulig tilbud til barn og unge i lokalsamfunnet vårt. Derfor er aksjonen også en tydelig og kraftfull melding til politikerne i Bærum om at dette må de ta på alvor.

TEMASIDE: Telenor Arena

– Mener du at Euforum og arenaeier har fulgt opp de reguleringskravene som ligger til grunn for at Telenor Arena ble bygget?

– Åpenbart ikke. Det skulle være en flerbruksarena for kultur og idrett med kunstgress. Nå er det en arena for fester og messer uten kunstgress. Euforum sa i fjor høst at det skal være masse plass til volleyball, håndball, og fotball for lokale idrettslag.

– Ett år etter har det vært null volleyball, null håndball og null lokal barneidrett. Hvis ikke Høyre-politikerne i Bærum følger opp den reguleringen som er gitt, tror jeg det vil få følger for den posisjonen partiet har i Bærum. Høyre får vurdere hvem som er viktigst.

– Tusenvis av idrettsinteresserte familier som har mistet noe verdifullt, eller en krevende investor som har fått noe verdifullt, brukt det til noe annet enn det som var meningen og nå vil kreve enda mer.

Les flere Stabæk-nyheter fra Budstikka her

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.