Skip to main content

Statsråden har ikke legevaktstallene

PROBLEMER: Politiet måtte ta hånd om en aggressiv mann på legevakten vd Bærum sykehus tidlig lørdag morgen. FOTO: KNUT BJERKE

Spørsmålet fra stortingsrepresentant Sigbjørn Gjelsvik (Sp) til statsråden om politiets bruk av legevakten som fyllearrest endte ubesvart. Det mener Gjelsvik er for dårlig.

Spørsmålet ble aktuelt etter at ansatte på legevakten har opplevd at politiet i større grad bruker legevakten som et sted berusede personer kan sove ut, etter at arresten i Sandvika ble nedlagt.

LES OGSÅ: Ansatte på legevakten truet med sprøyter - frykter jobben

Legevakten kunne ikke belegge inntrykket med tall, derfor sendte Gjelsvik et konkret spørsmål om dette til statsråd Per-Willy Amundsen i Justis- og beredskapsdepartementet.

Han igjen sendte spørsmålet videre til Politidirektoratet, men det hjalp lite.

– Det har ikke vært mulig å fremskaffe tallmateriale de siste tre årene over hvor mange personer som har blitt kjørt av politiet til Asker og Bærum legevakt, står det i svaret.

LES OGSÅ: 

Disse oppdragene havner i en større sekkepost, og føres ikke som «kjørt legevakt».

Senest i helgen havnet en aggressiv mann i arresten etter å ha oppført seg truende mot de ansatte på legevakten.

Gjelsvik er skuffet over svaret.

– Det er svært bekymringsverdig at politiet ikke kan gi svar på hvor mange de kjører til legevakta, og hvordan dette eventuelt har endret seg over tid. Legevakta skal ikke brukes som fyllearrest for politiet, og jeg forventer at politiet tar de ansatte på legevakta sine beskrivelser på større alvor enn de så langt har gjort, sier han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.