Skip to main content

Statsråd lover politimøte med legevakten

SVARTE: – Det har vært 22 utrykninger til Asker og Bærum legevakt etter at operasjonssentralen flyttet til Oslo 26. april i år, og ingen av disse var definert som hasteoppdrag, sa justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen (Frp) i spørretimen.

Svaret fra justis- og beredskapsminister Per-Willy Amundsen i Stortingets spørretime ga ingen konkrete avklaringer om sikkerhetssituasjonen på legevakten, bortsett fra lovnader om et møte med politiet.

Det var Sigbjørn Gjelsvik (Sp) som gikk på talerstolen og stilte følgende spørsmål:

«Ifølge Budstikka 10. oktober 2017 opplever Asker og Bærum legevakt at politiets responstid ved bråk i helgene er blitt dårligere etter sammenslåingen av politidistriktene, og at legevakten har måttet leie inn vektere i helgene for å ivareta sikkerheten for pasienter og ansatte.

Hvilken sammenheng mener statsråden det er mellom den manglende politiberedskapen og politireformen, og hva har statsråden tenkt å foreta seg i denne saken for å sikre at politiets evne til å ivareta sikkerheten ikke blir svekket?»

Et tilsvarende spørsmål var levert inn til skriftlig behandling fra Elisabeth Fanghol (Ap).

LES OGSÅ: Politisvikt også på sjøen

– 1.200 flere politifolk

I svaret sitt tok Amundsen utgangspunkt i at det er ansatt 1.200 flere politifolk etter Politireformen, og at reformen er stor og krevende. Han la ansvaret for å løse samfunnsansvaret, med sikkerhet, på politimesteren.

– Det har vært 22 utrykninger til Asker og Bærum legevakt etter at operasjonssentralen flyttet til Oslo 26. april i år, og ingen av disse var definert som hasteoppdrag, sa statsråden.

LES OGSÅ: Legevaktens politiklager til spørretimen

Ikke fornøyd

Gjelsvik var skuffet over svaret.

– Det er leit at statsråden svarer med selvskryt, og at han skyver ansvaret nedover, repliserte Gjelsvik og spurte om legevakten fortsatt må leie vektere.

– Vi har en historisk satsing på norsk politi, og Oslo kommer godt ut med 2,4 polititjenestemenn per 1.000 innbyggere, svarte Amundsen som mente at effekten av politireformen vil bli mer og mer synlig.

Når det lovede møtet mellom politiet og legevakten skal foregå er foreløpig ikke kjent for Budstikka.

LES OGSÅ:

  Legevakten usikker på politiet – leier inn vektere

– Dette er politiets jobb 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.