Skip to main content

Statoil-bygget vant prestisjetung arkitekturpris

Statoil-bygget på Fornebu har vunnet en internasjonal arkitekturpris.
Statoil-bygget på Fornebu har vunnet en internasjonal arkitekturpris.

Det nylig ferdigstilte Statoil-bygget på Fornebu har blitt tildelt en internasjonal arkitekturpris.

Det lett gjennkjennelige Statoil-bygget, som nærmest har blitt et landemerke på Fornebu, har blitt tildelt en høythengende, internasjonal akritekturpris.

Bygget, som er tegnet av norske a-lab for IT Fornebu, gikk til topps i klassen ”Commercial Sector” i WAN Awards 2012. WAN Awards deles ut av World Architecture News (WAN), som av mange regnes som et av verdens viktigste arkitekturnettsteder.

BILDESERIE: Se bilder av det nye Statoil-bygget

Statoil-bygget hedres for sin ikoniske leselighet og romlige fleksibilitet. Ifølge juryen er konstruksjonen, med sin fleksible innredning og dramatiske utkragninger, spesielt interessant.

(Artikkelen fortsetter under videoen).

Kun skjedd én gang tidligere

Prisen deles for beste ferdigstilte kommersielle bygning 2012 med kontorbygget Cannon Place i London, tegnet av Foggo Associates (UK).

- Det er ærefullt å dele en slik internasjonal pris med erfarne arkitekter som vi beundrer og har blitt inspirert av i lang tid, sier arkitekt i a-lab, Charlie Marsden, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Statoil-bygget kan vinne arkitekturpris

Det eneste norske bygget som tidligere har mottatt en pris fra WAN, er Operahuset i Oslo tegnet av Snøhetta.

Prosjektet konkurrerte med kandidater fra Hong Kong, Doha, Abu Dhabi, Los Angeles og Silicon Valley i samme kategori. En av forhåndsfavorittene var NASAs roterende “Sustainability Base” i Silicon Valley, som kun trenger elektrisk belysning 40 dager i året.

Les flere økonomi- og bolignyheter fra Budstikka.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.