Skip to main content

Stappfulle kirker og p-kaos ved Asker kirke

VELKOMMEN: Kapellan Sveinung Hansli ønsker pyntede gjester velkommen til Tanum kirke.

Kapellan Sveinung Hansli i Tanum kirke gleder seg til julefeiring, men også til jobben i kirkerommet.

  • Se flere bilder nederst!

Julaften skal han nemlig lede tre gudstjenester i gamle og vakre Tanum kirke i Bærum, med utsyn mot de mektige grantrærne i Vestmarka.

– Det er noe eget å få begynne julefeiringen i Tanum kirke, med de tradisjonene og den historien som er knyttet til den. Og det er veldig flott og spesielt med full kirke, med både barn og voksne, på julaften, forteller 43-åringen, bosatt på Vøyenga.

LES OGSÅ: Proster sammenligner flyktninger med Jesus

I Tanum kirke er det seks gudstjenester – og oftest er kirken full under alle. Sveinung Hansli skal altså lede tre av gudstjenestene. Han har brukt to arbeidsdager på å forberede jobben han skal gjøre foran menigheten.

– Å jobbe på julaften er hektisk, men også veldig hyggelig og ikke minst meningsfullt, sier Hansli, som skal feire med familien hjemme på Vøyenenga på kvelden julaften, etter at de kirkelige pliktene er unnagjort.

 

– Hvorfor tror du kirkene er fulle på julaften?

– Jeg vil tro det handler om tradisjoner, identitet og selvsagt litt om tro. Også får jo folk sunget julesangene sammen med mange andre, og jeg vil nok tro at det betyr mye for mange, sier Tanum-kapellanen.

LES MER:

Dette er årets «julegavehits» i Asker og Bærum  

Blåser i gang julen i branngarasjen

Kaos ved Asker kirke

Ved 16-tiden meldte politiet om trafikkaos ved Asker kirke, i forbindelse med de fem gudstjenestene der.

 

– Det var masse mennesker, men parkeringsvaktene på stedet skapte nok mer kaos enn de gjorde nytte. Folk fikk anledning til å parkere på begge sider av Kirkeveien, noe som hindret annen trafikk, og spesielt busser, sier politiets operasjonsleder Tora Jordan.

– Annen trafikk ble stående, og det var vanskelig å komme frem, legger hun til.

Jordan sier at politiet kommer til å ta en prat med parkeringsvaktene om det som skjedde, i kjølvannet av juleferien.

Budstikkas fotograf besøkte også Heggedal kirke og Haslum kirke julaften ettermiddag. Begge steder var det mange mennesker – og ved Haslum til og med kø for å slippe inn. Men trafikkaos var det ikke antydning hverken i Heggedal eller på Haslum.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.