Skip to main content

Stanset 15 mørke syklister og tente lyset for dem

FORNØYD: Beate Boger sykler mellom Oslo og Asker hver dag. Hun kunne ikke annet enn å si seg fornøyd med ny lykt, montert av Morten Kerr fra Syklistenes Landsforening.

Beate Boger var blant syklistene som kunne koste på seg et smil over nye lykter til 500 kr.

– Veldig kult egentlig, sier Boger, som tirsdag morgen fikk hjelp av Morten Kerr i Syklistenes Landsforening (SLF) til å montere nyvinningene.

27-åringen hadde ikke lykt hverken fremme eller bak da politiet vinket henne inn.

– Jeg har ikke funnet noen god lykt som passer på styret, uten at det er noen unnskyldning, sier Boger.

Hun har hele våren og sommeren syklet hjemmefra i Oslo og til jobben hos Schlumberger i Asker. Det tenker hun å fortsette med til vinter og snø er et faktum.

– Det går egentlig bra å sykle. Det største ankepunktet er egentlig mot myndighetene, for det er veldig mange rare løsninger. Det er en salig blanding av fortau, gang- og sykkelveier, kjørevei og sykkelfelt som brått ender – i ingenting, sier Beate Boger.

LES OGSÅ:

Askers nyeste sykkelfelt: 1,6 syklist i timen  

Kommunen vil få flere på to hjul: – Det er for mye prat  

Sikkerhet

Sykkellys-aksjonen i Sandviksveien på Blommenholm var et samarbeid mellom politiet og Syklistenes Landsforening. Førstnevnte vinket inn syklister uten lys, og holdt en liten tale om viktigheten av lys, mens representanter fra sistnevnte delte ut en gratis pakke med for- og baklykt.

– Hensikten er rett og slett å øke sikkerheten. Bruk av lykt er blitt bedre de senere årene, men det er fortsatt et forbedringspotensial. Det viser jo denne aksjonen i dag. Vi delte ut 15 lyktesett i løpet av en drøy halvtime, sier Steinar Grøtterød i SLF.

IVRIG HELÅRSSYKLIST: Sven Haagensen Høy hadde ikke bra nok frontlys og fikk nytt av Steinar Grøtterød (blå jakke).

Sven Haagensen Høy (54) fra Høn i Asker hadde lykt da han kom susende på vei til jobb på Lysaker. Men lyssstyrken ble, av politiet, vurdert til ikke å være bra nok.

– Da fikk jeg ny lykt, da. Og det er jo veldig bra. Det er viktig å se og bli sett. Dette vet jeg etter å ha syklet året rundt i mange år, sier Høy.

LES MER:

Delte ut lykter - ikke forelegg til syklister

Blendet av lykt - kjørte nesten ned rulleskiløper  

Syklister må bøtelegges  (debatt)

Glad for gratis utstyr

I mange år har han nesten uten unntak tatt seg til jobb ved å sykle. Han avviser at det er ubehagelig om høsten og vinteren.

– Man sykler en kort periode og blir vant til det. Etter hvert er ikke bil eller buss aktuelt lenger. Og om vinteren er det på med sykkelpiggdekk, sier Høn-mannen, som motiveres av flere faktorer.

– Det er snakk om både trim og økonomi.

 

LYKTESTANS: Michael Bruteig (51) fra Slependen var én av 15 syklister som ble stanset av politiførstebetjent Ole Christian Bere og hans to kolleger.

Terrance Conley (59) fra Hvalstad konkluderte med at lykteaksjonen er helt topp: – Trygghet er bra, og gratis sykkelutstyr er enda bedre, sier Conley.

Å sykle i mørket uten lys på sykkelen kan koste deg et forelegg på 1.150 kr. Det opplyser politiførstebetjent Ole Christian Bere, som var til stede under tirsdagens aksjon.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.