– I verste fall er dette hærverk. I beste fall er det et uttrykk for en kunstnerisk sjel, sier Eikaas om spraystrøkene som nå dekker den en gang så hvite garasjeveggen.

Det var natt til 14. november at garasjeveggen til Jar-kunstneren tydeligvis ble litt for fristende for en person med en sprayboks. Eikaas er litt forundret over at akkurat hans garasjen ble utsatt for tagging.

Les flere nyheter fra Jar

Bryter uskreven regel

– Den hvite veggen har nok virket forlokkende i nattemørket, men dette bryter jo litt med den uskrevne regelen som taggerne har om at det kun skal tagges på offentlig eiendom, fortsetter han, og innrømmer at han setter liten pris på "kunstverket"

– Det er jo ikke verdens største sak dette, men det er klart at det er irriterende. Jeg hadde nettopp startet med å gjøre den fin innvendig, men nå må jeg få malt garasjen utvendig, legger han til.

100 plakater

Stig Eikaas har trykket opp 100 plakater hvor han ber vedkommende som har tagget ned hele garasjeveggen om å stå frem. Plakatene skal Eikaas henge opp i nærområdet. Billedkunstneren lover at dersom taggeren melder seg, så har han noe mye mer spennende å tilby vedkommende enn en boks med spraymaling og en hvit vegg.

– Vedkommende skal få lov til å bringe min garasjevegg tilbake til den tilstand den var før han eller hennes nattlige besøk. Deretter skal jeg invitere taggeren til et kunstnerisk samarbeid i mitt atelieret, sier Eikaas og fortsetter.

Taggeskulptur

– Der skal vi sammen lage en taggeskulptur i lys iddefjordgranitt. På den måten kan en dum historie bli snudd til noe positivt. Jeg har anmeldt taggingen til politiet, men trekker anmeldelsen tilbake dersom vedkommende står frem, fastslår han, og legger til at skulpturen som eventuelt vil bli laget i samarbeid med taggeren, vil bli vist frem for publikum.

– Denne skulpturen vil bli utstilt i Gloppen skulpturpark i Nordfjord, lover Eikaas, som har følgende oppfordring til taggeren.

– Vis at du er noe mer enn en feig tagger som driver rundt om i natten. Vær en ekte kunstner: Stå frem, avslutter han.