Skip to main content

Stabekk-mann blir ny IT-direktør

Jørn Leonhardsen fra Stabekk.

FOTO: PRIVAT

Jørn Leonardsen (56) fra Stabekk skal lede den teknologiske utviklingen i Skatteetaten.

IT-divisjonen har omtrent 900 medarbeidere og stillingen innebærer ledelse av et av Norges største IT-miljøer, inkludert utvikling og drift.

– Vi har lett etter en leder som både har dyp faglig innsikt, er særdeles utviklingsorientert og samtidig trygg og strategisk tung med de rette personlige egenskapene, sier skattedirektør Hans Christian Holte i en pressemelding

Leonhardsen skal lede etatens IT-divisjon og blir øverste ansvarlige for IT i Skatteetaten. 

– Den teknologiske utviklingen skyter fart, og mer enn noen gang gjelder det å kunne nyttiggjøre de teknologiske fremskrittene til beste for våre brukere og vår virksomhet. Jeg er genuint opptatt av hvilke muligheter teknologien stadig gir oss. Det vil jeg bidra til, sier Leonhardsen.

Lokal fotballtrener

Stabekk-mannen får ansvar for å utvikle nye, effektive og brukertilpassede tjenester for etatens brukere og samarbeidspartnere i offentlig og privat virksomhet.

Lokalt har han blant annet vært fotballtrener i 13 år.

Den nye IT-direktøren begynner i stillingen 11. november. Han har utdannelse fra NTNU og University of Calforinia, Berkeley. Leonhardsen har 30 års erfaring fra arbeide med IT i virksomheter som ABB, Telenor, Nets og Statistisk sentralbyrå.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.