Skip to main content

Stabæks Billy McKinlay om Nicolai Næss som er linket til utlandet: – Kan bli toppspiller de neste ti årene

HAR IMPONERT: – Utenlandsspill er drømmen til alle spillerne her, hvis jeg kjenner dem rett. Det er en drøm, men akkurat nå vet jeg ikke. Jeg har ett år igjen i Stabæk og forholder meg til den kontrakten, sier Nicolai Næss.
HAR IMPONERT: – Utenlandsspill er drømmen til alle spillerne her, hvis jeg kjenner dem rett. Det er en drøm, men akkurat nå vet jeg ikke. Jeg har ett år igjen i Stabæk og forholder meg til den kontrakten, sier Nicolai Næss.

NADDERUD STADION: Utenlands-spekulasjonene om Nicolai Næss har igjen satt fart. Stabæk-boss Billy McKinlay spår at 22-åringen kan bli en toppspiller de neste 10 årene.

Stabæks midtstopper hadde en sterk sesong i fjor og imponerte såpass at Rosenborg ville ha ham. Ifølge VG har nederlandske Heerenveen fulgt Næss tett de siste månedene, og skal ha kommet med et bud som Stabæk har avslått.

– Mitt synspunkt er at han er en meget god spiller som er i utvikling. Det er en god sjanse for at han bli en toppspiller de neste ti årene. Jeg har ikke noe ønske om å miste ham og håper han blir her. Det er mitt utgangspunkt, sier Stabæks trener Billy McKinlay om Nicolai Næss.

– Det kommer sikkert til å gå noen spillere ut av stallen også. Det er interesse fra klubber i utlandet, så det kan komme til å skje noe der, uttalte Stabæks sportslige leder Inge André Olsen for en drøy uke siden. Det lyktes ikke Budstikka å få tak i Olsen fredag.

LES OGSÅ: Nicolai Næss blir i Stabæk til 2016

– Det er en drøm

Næss hevder at han ikke vet så mye om interessen og det angivelige budet fra Heerenveen.

– Jeg har ikke hørt særlig mye om det. Det er ikke så mye mer å si – jg vet ikke hva Stabæk har hørt, kommenterer Næss.

Han legger ikke skjul på at han har utenlandsdrømmer.

– Jeg har lyst til å prøve meg utenlands. Det er drømmen til alle spillerne her, hvis jeg kjenner dem rett. Det er en drøm, men akkurat nå vet jeg ikke. Jeg har ett år igjen i Stabæk og forholder meg til den kontrakten, sier Næss og fortsetter:

LES OGSÅ: Nicolai Næss brakk nesen

Målet er landslagsplass

– Det handler om timing. Jeg føler jeg hadde en bra sesong i fjor. Hvis det er klubber som har lagt merke til det, så er det smigrende. Det er alltid hyggelig å høre hvis det er interesse, men jeg vet ikke så mye om det.

I fjor spilte han seg inn i landslagsdiskusjonen.

– Det er veldig hard konkurranse og mange bra forsvarsspillere der. Hvis jeg har en like bra sesong i år som i fjor, så håper jeg at jeg kan fortsette å være med i den diskusjonen og kanskje være med i en tropp eller to. Det hadde vært veldig moro, jeg må kanskje si at det er målet mitt.

LES OGSÅ: Stabæk Fotball er størst på grasrotpenger

Forventer forsterkninger

Fredag trente Stabæk inne i Bærum Idrettspark på grunn av kulden. Etter ti dager med Billy McKinlay som sjef på treningsfeltet har Næss følgende inntrykk:

– Det er en ung og sulten gjeng og vi kommer helt sikkert til å få inn forsterkninger, som vi gjorde rett før seriestart i fjor. Det har vært kaldt å trene ute de siste to ukene. Dette var første trening inne og da så man med en gang at guttene blomstret ekstra. Treningene er litt annerledes og jeg synes det er morsomt med litt forandringer. Som Billy har sagt så skal han ikke endre altfor mye på måten vi spilte i fjor. Han likte måten vi spilte på, han krydrer dette med sine ideer. Han er en mann som kan veldig mye om fotball.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.