Skip to main content

Stabæk til Ullevaal

OSLO-JUBEL? Stabæk tok fire av seks poeng på Ullevaal stadion denne sesongen. Her jubler Daniel Nannskog etter et mål i 2-2-kampen mot Lyn. FOTO: SIMEN DIESERUD THORNQUIST
OSLO-JUBEL? Stabæk tok fire av seks poeng på Ullevaal stadion denne sesongen. Her jubler Daniel Nannskog etter et mål i 2-2-kampen mot Lyn. FOTO: SIMEN DIESERUD THORNQUIST

På grunn av Melodi Grand Prix må Stabæk spille tre eller fire kamper på hjemmebane "borte" neste sesong. Stedet blir Ullevaal stadion.

Landslagsarenaen var lenge Stabæks førstevalg. Men de var avhengige av at Lyn fikk lov til å flytte til Bislett. Det ble klart sist helg, og dermed er det også klart at flesteparten av Stabæks hjemmekamper på vårparten blir spilt på Ullevaal stadion.

- Det stemmer. Vi kommer til å spille tre eller fire kamper på Ullevaal i april og mai, sier Tom Schelvan, sportslig administrator i Stabæk.

Mye tyder på at seriestarten blir like tidlig som i fjor, med andre ord helgen 13.-14. mars. Melodi Grand Prix går av stabelen lørdag 29. mai. Men arrangøren NRK trenger arenaen på Fornebu i totalt seks uker, derfor må Stabæks hjemmekamper fra og med 22. april og frem til 3. juni flyttes. Stabæk-spillerne får heller ikke anledning til å trene på hjemmebanen sin i denne perioden, men det skaper ikke så store problemer siden klubben har gode treningsfasiliteter på Nadderud.

I tillegg er det klart at det blir fire ukers pause i juni i forbindelse med VM i Sør-Afrika. Serien tar pause 7. juni og startet opp igjen 4. juli. For å kompensere den lange ferien spilles det en runde onsdag 5. mai.

Litt dyrere

I forbindelse med at Stabæk Holding tok over Stabæk Fotballs eierinteresser i Telenor Arena tidligere i sommer fikk Stabæk Fotball en gunstig leieordning for eliteserielagets kamper både for 2009- og 2010-sesongen. Nå må klubben ut og leie Ullevaal stadion til markedspris. Det medfører økte kostnader for en allerede økonomisk presset fotballklubb.

- Det blir nok noe dyrere. Men hvor mye dyrere vet vi ikke akkurat nå, sier Einar Schultz, daglig leder i Stabæk Fotball.

Når det gjelder arenareklamen på Ullevaal ser ikke Schultz på dette som noe stort problem.

- Det er digital reklame på Ullevaal stadion, så det bør gå ganske greit og uten for store merkostnader, mener Stabæk-lederen.

Noe annet er Stabæk-sponsorene som har betalt for hver sin del av tribunen på Fornebu. Ullevaal stadion har sine egne tribunesponsorer, så det er ikke mulig å overføre disse.

- I avtalene med disse sponsorere har vi tatt høyde for dette, kommenterer Schultz.

Nye muligheter

Selv om flyttingen til Ullevaal fører til merkostnader for Stabæk Fotball, tror Bærums-klubben de kan tjene på flyttingen til hovedstaden på andre måter.

- Vi ser mange positive muligheter ved å spille tre eller fire kamper på Ullevaal. Det vil gi oss muligheter til å nå et nytt publikum. Helt fra Lysakerelven til Nordberg faktisk, avslutter Stabæk-sjefen.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.