Skip to main content

Stabæk lager fotballag for narkomane

MED BALLER: Om få uker håper styreleder Espen Moe i Stabæk fotball å ha på plass treningstilbudet for narkomane og prostituerte på Nadderud. Kanskje blir det også treningskamp mot A-laget, som her sees i bakgrunnen. FOTO: KARL BRAANAAS
MED BALLER: Om få uker håper styreleder Espen Moe i Stabæk fotball å ha på plass treningstilbudet for narkomane og prostituerte på Nadderud. Kanskje blir det også treningskamp mot A-laget, som her sees i bakgrunnen. FOTO: KARL BRAANAAS

Tunge rusgiftbrukere er målgruppen når Stabæk Fotball nå danner nytt fotballag.

Laget vil få navnet Stabæk fotball gatelag, etter modell fra et tilsvarende prosjekt i Fredrikstad Fotballklubb. Ifølge styreleder Espen Moe i Stabæk Fotball, er det ikke talentspeiding, men sosialt ansvar, som gjør at klubben nå går nye veier.

– Egeninteressen vår er ganske begrenset. Det vi ønsker å oppnå, er å gi noe tilbake til samfunnet. Det er ikke minst viktig å vise overfor våre Vi vil vise A-lagsspillerne og juniorspillerne at alle har et samfunnsansvar. juniorspillere, som er nokså privilegerte jenter og gutter, sier Moe.

Denne uken ga formannskapet i Bærum klarsignal for prosjektet, gjennom å stille en garanti på 750.000 kroner for oppstart og ett års drift. Fra før har kommunen gitt 750.000 kroner.

LES OGSÅ: Gode erfaringer med gatelaget

Proffe trenere

Nå skal fotballklubben finpusse planene, i samarbeid med rusomsorgen i Bærum kommune, Civitan og Rusmisbrukeres interesseorganisasjon.

Så langt er tanken å tilby 20–30 rusgiftbrukere frokost, trening, dusj og lunsj to til tre dager i uken. Klubbens Espen Lindmark har fått rollen som prosjektleder, mens både A-lagstrenere og juniortrenere skal stå for selve treningen.

– Målet vårt er å få til en ordentlig treningsøkt. Det blir rutinerte trenere med livserfaring, det kan jeg garantere. Kanskje kan vi hjelpe noen til å få en bedre hverdag. Det ultimate målet må være å få noen ut av den livssituasjonen de er i, sier Moe.

Les flere nyheter om Stabæk her

Ingen erfaring

Styrelederen innrømmer at ingen av klubbens involverte har noen erfaringer med målgruppen fra før. Han er derfor tydelig på at klubben er avhengig av fagkompetansen til rusomsorgen i Bærum for å få til et vellykket prosjekt.

Kommunens tjenesteleder for psykisk helse vest, Brita Holmen, er like tydelig på at gatelaget er fotballklubbens prosjekt. Hun ønsker likevel prosjektet velkommen.

– Det er viktig at denne målgruppen har et tilbud. Vi har forsøkt en del tilbud selv, som ikke har vært så vellykkede. Erfaringene fra Fredrikstad Fotballklubb er veldig gode, sier Holmen.

Drømmer om Lisbeth

Går alt som styrelederen i Stabæk håper, er de første gatelag-spillerne på plass om få uker.

– Når laget får satt seg litt, vil vi prøve å arrangere noen kamper. Den første åpenbare kampen må være mot Bærums-politikerne. Kanskje også politiet, og mot gatelaget i Fredrikstad. Drømmen er å få se ordføreren spille på politikerlaget, sier Moe.
 

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.