Når rettssaken i forbindelse med Veigar Páll Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga begynner neste uke, vil hovedpersonen, Veigar Páll Gunnarsson, også stå i vitneboksen. Den islandske fotballspilleren er kalt inn som vitne torsdag neste uke. Også et annet vitne fra Island er innkalt.

Vitnelisten er forøvrig lang og inneholder flere kjente navn. Ingebrigt Steen Jensen, Martin Andresen, Herman Stengel, Erik Loe, Einar Schultz, Erik Hoftun og Jesper Jansson er blant dem som må innta vitneboksen i løpet av rettsaken.

Fra Frankrike er nestlederen i Nancy, Nicolas Holveck innkalt som vitne. Han skal vitne via videolink fra en rettsal i Frankrike.

Tiltalt for grovt bedrageri

De fire, tre fra Stabæk og en fra VIF, er tiltalt for grovt bedrageri. Dette gjelder en ikke konkretisert sum på inntil to millioner kroner.
Det vil i så fall bety at påtalemyndigheten er åpen for at opsjonsavtalen for Herman Stengel ikke trenger å være verd en krone.

Avtalen mellom den franske klubben Nancy og Stabæk var at Nancy skulle ha halvparten av summen ved et videresalg av Veigar Páll Gunnarsson.

LES OGSÅ: Inge André Olsen permitteres

I avtalen mellom Stabæk og Vif var prisen på islendingen satt til en million, og opsjonen på Stengel til fire millioner.

18 dager i retten

Asker og Bærum tingrett har satt av hele 18 rettsdager til saken. Start er mandag 19. august, og den skal være ferdig med prosedyrer innen 11. september

Det er tingrettsdommer Nils Ole Bay som skal administrere retten. Aktorer er politiadvokatene Iselinn Håvarstein og Morten Stene.
De fire tiltalte forsvares av advokatene Berit Reiss-Andersen, Ellen Holager Andenæs, John Christian Elden, Ole Petter Drevland og

Peder Morset

LES OGSÅ: Politiadvokat: - Det er en alvorlig tiltale