Skip to main content

Splid i Hurum Ap om sammenslåing

STØTTE: Ordfører Monica Vee Bratlie (H) håper fortsatt på støtte fra Ap med gruppeleder Ivar Granum i spissen.

Det bygges opp til ekstraordinært styremøte i Hurum Ap etter at medlemsmøte 12. mai gikk inn for sammenslåing med Asker og Røyken.

Hurum Ap gikk til valg i fjor høst på at Hurum ikke skal slås sammen med nabokommuner.

Men da den rådgivende folkeavstemningen viste at 65 prosent stemte for sammenslåing, bøyde medlemsmøtet seg for dette med 16 mot 6 stemmer og brøt med valgløftet.

Dette har i ettertid skapt intern krangel med krav om nytt medlemsmøte.

Bekrefter uenighet

– Jeg kan bekrefte at det er uenighet om innkallingen har vært god nok og selve avstemningen, men jeg vet ikke om det blir noe nytt medlemsmøte, sier gruppeleder Ivar Granum til Røyken og Hurums Avis. Han var med i forhandlingene med Asker og Røyken som endte opp i forslag til intensjonsavtale om sammenslåing.

Han sier til avisen at partiet har vært tydelige på at medlemsmøtet 12. mai skulle ta for seg resultatet fra folkeavstemningen, og hvilke konsekvenser det kunne få for Hurum.

– Medlemmene er suverene i vår organisasjon, men i denne saken kan jeg ikke se at det er gjort noen feil, selv om det er noen som mener noe annet, uttaler Granum.

Noen få på barrikadene

– Det er to-tre stykker som nå prøver seg med å reversere vedtaket på medlemsmøtet, sier partileder Roger Olsen i Hurum Ap til Budstikka.

Han sier at saken blir drøftet i kommunestyregruppen torsdag og at resultatet kan bli et ekstraordinært styremøte.

Appellerte til nei

Like før folkeavstemningen gikk partiet sammen med Venstre, Sp, MDG, KrF og SV med anbefaling til huringene om å stemme mot sammenslåing. Bare 35 prosent fulgte det rådet.

I Hurum har Høyre og Frp, som går inn for sammenslåing med Asker og Røyken, 12 av 29 representanter. De er derfor avhengig av støtte fra tre andre som å få flertall. Ap har åtte representanter og vil sikre flertall om deres ja på medlemsmøte 12. mai blir stående.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.