Skip to main content

Spisser tilbudet

PROTESTLÅT: Musikkelevene på Bleiker, her ved Marthe Emilie Oppebøen, Sina Hennig, David Hvesser og Sondre Reinhoff protesterte da det ble foreslått å legge ned linjen deres ved Bleiker i høst. Det hjalp lite.
PROTESTLÅT: Musikkelevene på Bleiker, her ved Marthe Emilie Oppebøen, Sina Hennig, David Hvesser og Sondre Reinhoff protesterte da det ble foreslått å legge ned linjen deres ved Bleiker i høst. Det hjalp lite.

Hovedutvalg for utdanning i Akershus har vedtatt å droppe matfag og musikklinje ved Bleiker videregående skole.

Dermed står Asker kommune uten vanlig tilbud i musikk, dans og drama, samt restaurant- og matfag for elever som begynner på videregående skole til høsten.

I tillegg vedtok Hovedutvalg for utdanning og kompetanse i Akershus tirsdag å legge ned en klasse i medier og kommunikasjon ved Rosenvilde. I stedet opprettes to splitter nye klasser i studiespesialisering og én klasse i studieforberedende elektrofag, i tråd med fylkesrådmannens forslag.

– Elevene har valgt

Slik Budstikka tidligere har skrevet, har fylkesrådmannen foreslått å vri studietilbudet ved de 12 videregående skolene i Asker og Bærum over på flere plasser innen studiespesialisering og færre på yrkesfag. Forslaget kom etter en gjennomgang av hva 10.-klassingene selv har søkt seg til i år. 

– Elevenes valg har avgjort, fag med svært lav søking kan vi ikke fortsette med. Vi har nå vedtatt å justere tilbudet etter det elevene selv har ønsket, sier Arne-Rune Gjelsvik (Frp), leder av Hovedutvalg for utdanning og kompetanse i Akershus.

LES OGSÅ: Dette er de mest populære skolene i Asker og Bærum

Han forstår at skoler som mister tilbud opplever det som trist, men synes ikke det er grunn til at lokalmiljøet skal henge med hodet etter fylkespolitikernes vedtak tirsdag.

– Vi kan ikke utvikle et skoletilbud der elevene tjores fast der de er født og oppvokst. Vi må se dette i en større sammenheng, Asker og Bærum er en region der skolene ligger relativt tett, sier Gjelsvik.

Rud videregående skole blir nå den eneste i vår region med musikk, dans og drama. Rosenvilde blir alene om å by på standard restaurant- og matfag.

– Elevene får et best mulig tilbud ved at vi styrker fagmiljøene, sier Gjelsvik.

LES OGSÅ: Politikere ber rektorene flytte eksamen

Velkommen til Nadderud

Så mange som syv av ti elever har valgt fag som vil gi dem mulighet til å gå rett fra videregående skole til høyere utdanning i Asker og Bærum i år. Dette blir nå møtt ved å opprette 30 ekstra plasser innen studiespesialisering på Nadderud og tilsvarende på Rosenvilde.

– Det blir hyggelig å ønske flere nye elever velkommen til høsten, vi har god plass til 30 elever til, sier rektor Brynhild Idland ved Nadderud.

Skolen på Gjønnesjordet har flest søkere i forhold til antall plasser i Asker og Bærum i år.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.