Skip to main content

Spesialist på eldreomsorg

UTSIKT: Arnulf Myklebust besøkte Tanum for første gang under diakonpraksis i 1974. – Å bevare grønne lunger er viktig. Jeg har ingen tro på høyhus, de er ikke bra for dem som kommer i skyggen, sier han.

Han har vært i Bærums-politikken i en årrekke. Men først nå trer Arnulf Myklebust frem som frontfigur.

– Bærum leverer et veldig godt helse- og sosialtilbud. Kommunen ligger langt fremme.

– Samarbeidet mellom politikerne i Bærum er godt. Det gjør det lettere å dra lasset sammen. Men Bærums-folk forventer at vi leverer.

Myklebust har i denne perioden vært medlem av kommunestyrets sektorutvalg for bistand og omsorg. En sektor der han har solid bakgrunn for egne meninger.

I over 40 år har han vært bestyrer for institusjonen Frognerhjemmet i Oslo. For denne innsatsen ble han i 2013 belønnet med Kongens fortjenstmedalje, som ble overrakt av fylkesmann Valgerd Svarstad Haugland.

– Jeg vokste opp i Etne i Hordaland. Der hersket det en dugnadsånd som jeg finner igjen i det frivillige arbeidet som utføres i Bærum. Det er ikke få årsverk det dreier seg om. Frivillig arbeid bidrar også til å spleise folk sammen.

– Midt på 70-tallet begynte jeg å engasjere meg i Oslo KrF. Der var Per Høybråten, far til Dagfinn, en stor inspirasjonskilde.

– Kolsåsbanen må forlenges

Myklebust flyttet til Jar i 1981, til samme bolig som svigerforeldrene. Og KrF-tilknytningen tok han med seg. I fem perioder har han vært vararepresentant til kommunestyret.

– Den planlagte demenslandsbyen på Dønski later til å være et tiltak politikerne har tro på?

– Ja. Det har skjedd store endringer i demensomsorgen i løpet av 40 år. Eldre lever lenger, men får behov for hjelp. Før i tiden kunne man oppleve at en eldre person med koffert i hånden ventet på drosje for å bli fraktet til sykehjemmet. Utviklingen har medført at eldre bor lengst mulig i eget hjem.

– Kommunens seniorsentre bidrar til å forebygge ensomhet. Men det er ikke alle mellom 67 og 80 år som har behov for å benytte dem.

– Hvilke andre politiske saker engasjerer deg?

– Kolsåsbanen bør forlenges til Rykkinn. Og alle er enige om at ny E18 må komme. Ønsker også videreutvikling på Fornebu.

– Å bevare grønne lunger er viktig. Jeg har ingen tro på høyhus. De er ikke bra for dem som kommer i skyggen. Jeg har registrert at det minker på store hager i kommunen. Mange fortetter for neste generasjon. Det er fint. Eier de, kan man ikke sette en stopper for det.

Alkoholpolitikk

– KrF samarbeider i kommunestyret med Høyre, Frp, Venstre og Pensjonistpartiet i budsjettspørsmål. Fornøyd?

– Jeg vil gi honnør til ordføreren, som vil ha alle med på lasset. Har ikke noe problem med samarbeidet. Uten samarbeid, hadde vi ikke fått til noen ting. Partiene i kommunestyret snakker godt sammen. Vi er ikke invitert til noen form for samarbeid av partiene på venstresiden, heller.

– Men KrFs tradisjonelle hjertesaker har skrinne kår i Høyre-land?

– Ja, vi er uenige i noen saker. KrF ønsker seg for eksempel en mer restriktiv alkoholpolitikk, og vi er selvsagt imot å tillate søndagsåpne butikker.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.