Skip to main content

Sp satser på comeback i Bærum kommunestyre etter 12 år

TOPP FIRE: Fra venstre Håkon Liberg (4), Eva Holo Kostveit (3), Finn Hebbe Johnsrud (2) og Ragnar Molland (1).

Senterpartiet har tilbragt en trist tilværelse i sekken «Andre» ved de tre siste kommunevalgene i Bærum. Men nå forventer partiet comeback i kommunestyret.

Og ikke bare med én representant – Bærum Sp har håp om å pløye seg inn med to politikere i kommunestyret etter høstens valg.

– Vi er ganske sikre på å få inn én og mener det er innen rekkevidde å få inn to, sier listetopp Ragnar Molland (73) fra Jar.

LES OGSÅ: Rødts Stugu satser på nytt etter 24 år

LES OGSÅ: Skal vi ha Fornebulandet eller Fornebyen?

Han og annenkandidat Finn Hebbe Johnsrud (62) fra Avløs er kumulert. Det betyr at begge er sikret plass hvis Sp får to representanter. Hvis partiet bare får inn én i kommunestyret, vil velgerne avgjøre hvem av de to det blir.

Sp har ikke vært representert i Bærum kommunestyre siden Odd Roar Kristensen i 2003–07. Før det satt Liv Hilde Vårvik Lien som enslig Sp-representant i to perioder.

Reformmotstand

Listen på 14 kandidater består av syv menn og syv kvinner. Bare to av 14 vil være under 50 år ved valget. Listetopp Molland er utdannet sivilingeniør og har drevet eget prosjekt- og byggelederfirma frem til han ble pensjonist.

– Det som gjorde at jeg engasjerte meg, var alle disse reformene, som Viken og politireformen. Mange i Nord-Norge og andre steder klager over sentralisering, men vi er ofre for sentralisering her i Bærum også, sier han.

Les flere artikler

Budstikka bryr seg om personvern og er ansvarlig for dine data. Dataene blir brukt til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.